Τα… φαντάσματα πήραν παράταση!

Σε 109.421 ανέρχονται επισήμως οι… αγνοούμενοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να απογραφούν, αλλά πήραν «σιωπηρή» παράταση, με την ελπίδα ότι θα… εμφανιστούν στα υποκαταστήματα που ανήκουν, προκειμένου η καταβολή της σύνταξής τους να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Η απογραφή του ΙΚΑ αποκάλυψε,

λοιπόν, ένα… κοινό μυστικό: συνταξιούχους που… δεν υπάρχουν και καθημερινά κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο κράτος, με συνέπεια άλλος να… πληρώνει τη νύφη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, απογράφηκαν 898.643 δικαιούχοι κύριας και επικουρικής σύνταξης. Η διοίκηση του Ιδρύματος εκτιμά ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες παράνομες συντάξεις που εισπράττουν τρίτοι ή συγγενικά πρόσωπα, ενώ οι δικαιούχοι έχουν αποβιώσει.

Αν αποδειχθεί ότι, όσοι δεν απογράφηκαν, έχουν αποβιώσει, το ΙΚΑ θα καταγράψει ζημιά 1,3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Το ποσό θα είναι μεγαλύτερο, αν υπολογιστεί ότι, σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη, το ετήσιο έλλειμμα του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ αναμένεται να φτάσει ως το τέλος του έτους το 0,1% του ΑΕΠ ή περίπου 200 εκατ. ευρώ και να αγγίξει το 2050 το 0,7% του ΑΕΠ ή 1,15 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα