Θα «παίξει» μόνος ο Βενιζέλος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ;

Αναγκαίες είναι οι υπογραφές, για να είναι έγκυρες οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, απορρίπτοντας, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο, οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία του καταστατικού.

Το θέμα ετέθη στη συνεδρίαση της Παρασκευής, προφανώς υπό το βάρος της αδυναμίας του Χρήστου Παπουτσή να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών (94 ή το ένα τέταρτο των μελών του Εθνικού Συμβουλίου).

Συγκεκριμένα, σχετική νύξη

έκανε η Άσπα Παπαηλιού, που ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στο Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου τα μέλη του να τοποθετηθούν με τον τρόπο αυτό ως προς την έγκριση ή όχι κάποιας υποψηφιότητας. Σχεδόν όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ωστόσο, απέρριψαν την ιδέα, καθώς το άρθρο 41 του καταστατικού είναι ρητό στην πρόβλεψή του.

Με αυτά τα δεδομένα πάντως και εφόσον δεν υπάρξουν θεαματικές ανατροπές, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μόνο μία υποψηφιότητα, αυτή του Ευάγγελου Ευάγγελου Βενιζέλου, υπέρ του οποίου έχουν ήδη υπογράψει περί τα 200 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ περίπου άλλα 30 έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του.

Ωστόσο, κάποιοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί έστω και την τελευταία ώρα μία πολιτική συμφωνία, για να επιτραπεί και σε δεύτερο ενδιαφερόμενο -δηλαδή στον κ. Παπουτσή- να είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με την εικόνα, που αρχίζει να σχηματίζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, οι ετοιμασίες για να στηθούν οι κάλπες στις 18 Μαρτίου και να εκλεγεί νέος πρόεδρος, βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα