Το απόγευμα ξεκαθαρίζει η εκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ

Την εισήγησή του για την στρατηγική που θα ακολουθήσει προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει το απόγευμα στη συνεδρίαση της γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του Κινήματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αναμέται να πραγματοποιηθεί στις 18.30. Όλα αυτά τη στιγμή που η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

βαδίζει στην κόψη του ξυραφιού καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντά τεράστιες δυσκολίες στην προσπάθεια ανάκαμψης του κόμματος.

Οι συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών από τα ψηφοδέλτια έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό, ενώ η Ιπποκράτους δέχεται και πλαγιοκοπήσεις στελεχών του, όπως οι δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τάσσεται υπέρ της συγκυβέρνησης μετεκλογικά με τη ΝΔ, παρότι η θέση του κ. Βενιζέλου είναι υπέρ της δημιουργίας μίας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, δυσχεραίνουν το κλίμα.

Στη γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής συμμετέχουν οι Κ.Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Δ.Ρέππας, Χρ.Παπουτσής, Μ.Παπαϊωάννου, Π.Ευθυμίου, Χρ.Πρωτόπαπας, Μ.Ανδρουλάκης και η εκπρόσωπος Τύπου Φ.Γεννηματά.

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, σημειώνοντας ότι οι συσχετισμοί στην ελληνική κοινωνία είναι δύσκολοι, οι πολίτες νιώθουν οργή και αγανάκτηση και γι΄ αυτό η προσέγγιση του Κινήματος είναι ότι «είναι απαραίτητο όλοι να μιλούμε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον κ. Σμιθ ότι η Ελλάδα πάντα προσβλέπει στην καλή συνεργασία τόσο σε διμερές πεδίο, όσο και σε επίπεδο ΕΕ και ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές. Αναφερόμενος στο PSI, είπε ότι είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, χάρη στο οποίο δόθηκε μια ευκαιρία στην Ελλάδα να ολοκληρώσει τις προσπάθειες για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τη βουλευτή Β΄Αθήνας και πρώην αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία έχει τεθεί εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ των θεμάτων της συζήτησης είναι- σύμφωνα με πληροφορίες- και το ενδεχόμενο επανένταξης της κ. Ξενογιαννακοπούλου στην Κ.Ο. και επομένως, και η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Β΄Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα