Τσίπρας: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα αφήσουν τα νησιά μας στο έλεος της κερδοσκοπίας»

«Θα μετατρέψουν τους κατοίκους τους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίες».

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζονται να αφήσουν τα νησιά μας στο έλεος της κερδοσκοπίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

«Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

για τα νησιά του Αιγαίου δεν ήταν ελεημοσύνη προς τους νησιώτες, αλλά δίκαιο αντιστάθμισμα στα υψηλά μεταφορικά και τις δυσκολίες διαβίωσης, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του βορείου και νοτίου Αιγαίου.

«Πρόκειται», πρόσθεσε, «για θεσμοθετημένη ρύθμιση στο ίδιο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό κεκτημένο, που αφορά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ελλάδας ως πολυνησιακής χώρας. Μέχρι σήμερα κανένα άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ δεν έχει απεμπολήσει δικαίωμα ευνοϊκών ρυθμίσεων στον τομέα του ΦΠΑ και ειδικά σε ό,τι αφορά τις μειονεκτικές και απομακρυσμένες περιοχές».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζονται να αφήσουν τα νησιά μας στο έλεος της κερδοσκοπίας και να μετατρέψουν τους κατοίκους τους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίες αδιαφορώντας για την οικονομική τους ανάπτυξη που συνιστά ζήτημα εθνικής σημασίας και παράγοντα εθνικής κυριαρχίας».

Τέλος κάλεσε «όλες τις νησιώτισσες και όλους του νησιώτες σε έναν κοινό αγώνα για να απαλλαγούμε από την πολιτική της υποτέλειας και της καταστροφής».

Keywords
Τυχαία Θέματα