Βενιζέλος: Δραματικές οι συνέπειες μιας χρεωκοπίας

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε τις συνέπειες μιας χρεωκοπίας για την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Πιστεύετε ότι στη συντεταγμένη χρεοκοπία θα πάμε σε καμιά ανοιξιάτικη παιδική

εκδρομή; Σ’ αυτήν την περίπτωση τα μέτρα αυτά του Μνημονίου 2 θα μας φαίνονται όαση. Θα παρακαλάμε για τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο με μια Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου»!
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «θυσίες ή μεγαλύτερες θυσίες», «ταπεινώσεις ή ακόμη μεγαλύτερες ταπεινώσεις».

«Η Ελλάδα κουρασμένη και απελπισμένη κινδυνεύει να κάνει μεγάλα ιστορικά λάθη» επεσήμανε ο  Ευάγγελος Βενιζέλος και τόνισε ότι τώρα «είναι ώρα της αλήθειας».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ενώ οι συντριπτικά περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, ότι πρέπει να εγκριθεί και να εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα, είναι δυστυχώς αρκετοί αυτοί που δεν θέλουν να μοιραστούν ατομικά την ευθύνη για πολύ δύσκολες αλλά αναγκαίες και θετικές αποφάσεις.

«Ίσως να έχουν τη βεβαιότητα ότι αυτές οι αποφάσεις θα εγκριθούν ούτως ή άλλως, γιατί αυτό δείχνουν οι αριθμητικοί συσχετισμοί» είπε, κάνοντας λόγο για ορισμένους που «έχουν την άνεση να αποφύγουν το πικρό αυτό ποτήρι».

«Στους καιροσκόπους που θέλουν να επιστρέψουμε στη δραχμή και αν όχι εκεί στα γρόσια όπως μου είπε κάποιος από το ΚΚΕ» σημείωσε. Σε όσους παριστάνουν τους «αθώους» του αίματος που περιμένουν στη γωνία ως Κιγκινάτοι και θέλουν να τα κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά, προσέθεσε, εννοώντας τον Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα