Βενιζέλος σαν έτοιμος από καιρό για τις εκλογές…

Σε απολύτως προεκλογικούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που συνεδρίασε σε πανηγυρικό κλίμα.

«Το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη, έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή απ’ ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Χάσαμε το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να κερδίσουμε απ’ την αρχή τα πάντα» τόνισε στην αρχή της ομιλίας

του.

Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να εμφυσήσει αισιοδοξία και να διαβεβαιώσει ότι έρχονται καλύτερες ημέρες. Αρκεί, όπως είπε, «το μνημόνιο να διασταυρωθεί με ένα δικό μας σχέδιο αναγέννησης». Κατά τον κ. Βενιζέλο, «όλα κρίνονται από το ποιος αναλαμβάνει να κάνει τι, το έρώτημα είναι ποιος μπορεί, έχει τη βούληση και την ικανότητα. Ποιος λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Διατυπώνοντας πολιτικά ερωτήματα προεκλογικού χαρακτήρα, τόνισε ότι το θέμα είναι «ποιος μπορεί να διευθύνει πολιτικά τη χώρα, να διαπραγματεύεται με αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία».

Στρεφόμενος εναντίον της ΝΔ, αναρωτήθηκε «τι απέγινε η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση μετά τις εκλογές» και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συμπεριφέρεται με παλαιοκομματική συμπεριφορά και φοβάται το πολιτικό κόστος. «Δεν έβαλε πλάτη επί μήνες» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο πολίτης ξέρει τι έχει μπροστά του. Η ΝΔ έχει υποκριτική στάση, θέλει να είναι και μέσα και έξω. Από την άλλη, όλες οι εκδοχές της Αριστεράς δεν είναι ρεαλιστικές. Υπάρχει μόνο μία ρεαλιστική, υπεύθυνη, κοινωνικά ευαίσθητη πρόταση, αυτή του ΠΑΣΟΚ».

Και κατέληξε: «Εμείς ζητούμε μία αυτοδύναμη Ελλάδα, όχι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, όπως ζητούν κάποιοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα