Ξεκινούν κινητοποιήσεις και οι δικαστικοί

Διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από τις 11:00 έως τις 14:00

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι δικαστικοί λειτουργοί -με διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από τις 11 έως τις 14.00-, αντιδρώντας σε σειρά διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 πανδικαστική συγκέντρωση σε αίθουσα του Εφετείου και θα

ακολουθήσει στις 13:00 συνέντευξη Τύπου των προέδρων των δικαστικών ενώσεων. Στις άλλες περιοχές τις χώρας θα γίνουν συγκεντρώσεις στα κατά τόπους δικαστήρια.

Τα αιτήματα των δικαστών είναι:

α) η απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, με τις οποίες καταργείται ο ρόλος των Ολομελειών των οικείων Δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας τους.

β) η απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που επιτρέπουν την περικοπή μισθού, την αυτεπάγγελτη μετάθεση δικαστικών λειτουργών και τη στέρηση χρήσης των δικαστικών διακοπών σε περίπτωση «αδικαιολόγητης» καθυστέρησης.

γ) η απόσυρση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που απαγορεύει τη μετάθεση δικαστικού λειτουργού πριν από τη συμπλήρωση δύο δικαστικών ετών στον τόπο όπου τοποθετήθηκε

δ) η απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που περιορίζουν τον προληπτικό έλεγχο και αδρανοποιούν το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα