Υπέρ Βενιζέλου οι συσχετισμοί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν φύγει ο Γιώργος

Ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων στο ΠΑΣΟΚ, που συμμάχησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κρίνει την πλάστιγγα υπέρ του υπουργού  Οικονομικών στη μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, εφόσον τελικά προχωρήσουν όλα σύμφωνα με το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου και η επόμενη κυβέρνηση – συνεργασίας ή μονοκομματική – έχει επικεφαλής κορυφαίο στέλεχος

του Κινήματος.

Ήταν κι αυτός ένας λόγος, που έκανε τον κ. Παπανδρέου να επιλέξει τον κ. Βενιζέλο, ώστε να τον προτείνει για πρωθυπουργό της κυβέρνησης συνεργασίας –  αναμένεται να γίνει αυτό στις συζητήσεις, που θα έχει τις επόμενες ημέρες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ή εάν δεν ευοδωθούν αυτές σε ειδική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Οι συσχετισμοί στην ΚΟ είναι ως εξής: Ένας αριθμός περί των 50 βουλευτών είναι φανατικά υπέρ του κ. Παπανδρέου και θα υπερασπιζόταν ακόμη και την παραμονή του στην εξουσία.

Ένας αριθμός περί τους 40 βουλευτές είναι κοντά στον κ. Παπανδρέου και δεν θα αμφισβητούσε την παραμονή του στην εξουσία, εφόσον εκείνος το ήθελε.

Περί τους 40 βουλευτές ελέγχει ο κ. Βενιζέλος και περίπου 25 η ομάδα των «4», δηλαδή οι Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Ηλίας Μόσιαλος, με επικεφαλής τον υπουργό Υγείας.

Με τον κ. Βενιζέλο έχουν ταχθεί στελέχη όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Παπουτσής, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Πάνος Μπεγλίτης και άλλοι.

Με τον κ. Λοβέρδο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και υπουργοί όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παύλος Γερουλάνος, Αλέξανδρος Τόλκας και άλλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα