Αυστραλία: Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι, συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Χειροπέδες σε πέντε εφήβους ηλικίας 14 έως 17 ετών φόρεσε η αστυνομία στην Αυστραλία μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον Ασσύριου επισκόπου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες ήταν συνεργάτες του 15χρονου, που μαχαίρωσε τον επίσκοπο Μαρ Μάρι Εμάνουελ στις 15 Απριλίου στη διάρκεια λειτουργίας στο Σίδνεϊ, και όλοι τους είχαν ασπαστεί «βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία».

Στους πέντε εφήβους απαγγέλθηκανκατηγορίες

βάσει του νόμου περίτρομοκρατίας και θα εμφανιστούν εντόςτης ημέρας ενώπιον δικαστηρίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οιέφηβοι

Οι τελευταίες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους εφήβους περιελάμβαναν κατοχή βίαιου εξτρεμιστικού υλικού, συνωμοσία για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας και οπλοφορία σε δημόσιο χώρο, ανέφερε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW).

Ο αναπληρωτής επίτροποςτης αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας,Ντέιβιντ Χάντσον, υποστήριξε χθεςΤετάρτη ότι οιέφηβοι ασπάστηκαν «μιαθρησκευτικά υποκινούμενη, βίαιηεξτρεμιστική ιδεολογία».

Ποιος είναι ο Ασσύριος επίσκοπος, πουδέχθηκε την επίθεση με μαχαίρι

Ο Εμάνουελ είναι ο επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού Καλού Ποιμένους στο προάστιο Γουέικφιλντ του Σίδνεϊ.

Είναι σταρ των μέσων κοινωνικήςδικτύωσης με ακόλουθους ανά την υφήλιοκαι δριμύς επικριτής του εμβολιασμούκατά της Covid, τουΙσλάμ, της εκλογής του προέδρου των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν και της ομοφυλοφιλίας.

Η Ασυρριακή Εκκλησία, που έχει την παγκόσμια έδρα της στο Ιράκ, έχει τις ρίζες της σε περιοχές της σημερινής Τουρκίας, της Συρίας και του Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα