Δίδυμα αδέλφια που γεννήθηκαν σιαμαία γιόρτασαν τα πρώτα τους γενέθλια χωριστά -Πέτυχε η πολύωρη επέμβαση

Δύο πρώην σιαμαία αδέρφια γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια μαζί ένα χρόνο μετά τον χωρισμό τους.

Τα δίδυμα αδέρφια γιόρτασαν τα πρώτα τους γενέθλια μαζί ένα χρόνο μετά τον διαχωρισμό τους ύστερα από μια πετυχημένη εξάωρη επέμβαση.

Ο Zayne και ο Zion γεννήθηκαν στο νοσοκομείο University College του Λονδίνου τον Απρίλιο του 2023, προτού χειρουργηθούν λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο.

Τα δύο μωρά γεννήθηκαν ενωμένα στο στήθος και στο κοιλιακό τοίχωμα, μοιράζονταν ένα συκώτι, ορισμένα αιμοφόρα αγγεία και μύες.

«O
δεσμός τους είναι πιο ιδιαίτερος»

Ο πατέρας τους Christian Moses, 35 ετών, και η μητέρα τους Primrose, 33 ετών, δήλωσαν ότι ο δεσμός που θα έχουν θα είναι διαφορετικός από τα άλλα αδέλφια.

Ο Christian είπε ότι είναι «εκπληκτικό» το πόσο κοντά είναι καθώς ακολουθούν ο ένας τον άλλον, περιγράφοντάς το ως «υπέροχο». Είπε μάλιστα ότι αν ένας από αυτούς φύγει χωρίς τον άλλον αρχίζουν να κλαίνε.

«Είναι τόσο κοντά και είναι μαζί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε ο δεσμός τους είναι πιο ιδιαίτερος από ό,τι αν δεν ήταν σιαμαία», δήλωσε στη Mirror.

Η μητέρα είπε ότι τα δίδυμα τώρα «ευδοκιμούν» και μπουσουλάνε ενώ λένε «μπαμπά», αν και όχι ακόμα «μαμά».

Πέρασαν μήνες στο νοσοκομείο τα σιαμαία

Και τα δύο δίδυμα βρίσκονται πλέον στο σπίτι τους, αφού πέρασαν μήνες στο νοσοκομείο πριν και μετά την επέμβαση.

Η μητέρα τους έμεινε μαζί τους στο Λονδίνο από τη γέννησή τους, ενώ ο μπαμπάς πηγαινοερχόταν από το σπίτι του στο Middlesbrough για να φροντίζει τα μεγαλύτερα παιδιά του ζευγαριού, τον Joshua, έξι ετών, και τον Jonathan, τεσσάρων ετών.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο Teesside και μοιράζεται ισχυρή χριστιανική πίστη.

Αναφέρονται στους γιους τους ως τα «θαυματουργά δίδυμα του Μωυσή».

Ο Κρίστιαν, διευθυντής έργων NHS και πάστορας που ίδρυσε την Pillar Ministries International, δήλωσε ότι η εμπειρία ήταν «πολύ δύσκολη». Θυμήθηκε μια φορά που η σύζυγός του είπε ότι ήταν πολύ εξαντλημένη και χρειαζόταν βοήθεια, αλλά δεν μπορούσε να πάει στο Λονδίνο για να την επισκεφθεί.

Γιόρτασαν τα γενέθλιά τους

Ο πάστορας είπε ότι βρήκε δύναμη στο Θεό και υποστήριξη από τους φίλους του. Η επέμβαση διαχωρισμού των διδύμων έγινε στο νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου, όπου η οικογένεια είπε ότι τους στάθηκαν με «καταπληκτική» φροντίδα. Και οι δύο γονείς εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την ιατρική ομάδα που φρόντισε τους γιους τους.

Για να γιορτάσουν τα γενέθλια των αγοριών την Τετάρτη της περασμένης εβδομάδας η οικογένεια διοργάνωσε ένα πάρτι το Σάββατο. Ο πατέρας δήλωσε ότι όπως όλοι οι νέοι άνδρες, έτσι και οι γιοι του αρέσκονται στην εξερεύνηση και αυτή τη στιγμή τον κρατούν πολύ απασχολημένο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα