Διπλωματικό μπαράζ της Αιγύπτου για τις εξελίξεις στην Μ. Ανατολή -Ο Σούκρι επικοινώνησε με τον Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του στο Ιράν, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον ισραηλινών στόχων.

Σε ανακοίνωσή του, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Σούκρι τόνισε την ανάγκη μέγιστης αυτοσυγκράτησης και προειδοποίησε για προκλητικές ενέργειες και πολιτικές μπρα ντε φερ στην ήδη ασταθή Μέση Ανατολή.

Τόνισε επίσης τη σημασία της ιεράρχησης διπλωματικών

λύσεων εν μέσω των συνεχιζόμενων κρίσεων στη Λωρίδα της Γάζας και της δεινής θέσης του παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN.

Η Αίγυπτος δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ

Στη συνομιλία του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο Σούκρι σημείωσε τη δέσμευση της Αιγύπτου να συνεργαστεί μαζί με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό της τρέχουσας κρίσης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο τηλεφώνημά του, επανέλαβε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Αιγύπτου να σταματήσει τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας και να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διπλωματικό, Αιγύπτου, Ανατολή -Ο Σούκρι, Μπλίνκεν,diplomatiko, aigyptou, anatoli -o soukri, blinken