Ελληνορθόδοξος μοναχός διασχίζει το Σικάγο με ένα ιδιαίτερο... ποδήλατο [βίντεο]

Ένας Ελληνορθόδοξος μοναχός διασχίζει το Σικάγο με ένα velomobile, ένα όχημα δηλαδή που κινείται με πεντάλ και μοιάζει με μια τεράστια πράσινη και κίτρινη γρανίτα με ρόδες.

Το θέαμα του πατέρα Εφραίμ πάνω στο ιδιαίτερο ποδήλατό του να τρέχει σε πολυσύχναστο δρόμο του Σικάγου τραβάει τα βλέμματα. Πολλοί, αντικρίζοντας το πρωτότυπο όχημα, περιμένουν ίσως έναν ποδηλάτη με λύκρα, αλλά αντ' αυτού εμφανίζεται ένας ιερέας με μαύρο ράσο και έναν ξύλινο σταυρό στον λαιμό του.

Η αντίθεση

του παραδοσιακού ιερέα και του πρασινοκίτρινου τρίκυκλου ποδηλάτου ξαφνιάζει.

Ο 53χρονος Εφραίμ, ο οποίος μετακόμισε πέρυσι στο Northwest Side από μια απομακρυσμένη κοινότητα στην Αλάσκα, δεν είναι λάτρης των αυτοκινήτων και μάλιστα δεν είχε ποτέ. Έτσι, λίγο καιρό μετά την άφιξή του στο Σικάγο, θέλοντας να παραμείνει υγιής τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, παρήγγειλε ένα velomobile από τη Ρουμανία.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις εκφράσεις στα πρόσωπα των ανθρώπων όταν το βλέπουν αυτό, επειδή είναι τόσο παράξενο πράγμα να το βλέπεις στους δρόμους», δήλωσε ο ίδιος στους Chicago Sun Times.

Ο μοναχός σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο ΜΙΤ

Ο Εφραίμ είναι από τη Βοστώνη και έχει πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού από το ΜΙΤ.

Μιλώντας για την επιλογή του οχήματός του, έχει υποστηρίξει: «Κάνει τις μετακινήσεις, ή απλώς τις δουλειές, εξαιρετικά ευχάριστες. Η αντίδραση των παιδιών είναι ίσως η πιο πολύτιμη».

Ο Εφραίμ είναι ιερέας στην ελληνορθόδοξη εκκλησία των Αγίων Αθανασίου και Ιωάννη στο Old Irving Park. Η αστυνομία τον έχει σταματήσει δύο φορές ώστε να δει αν πρόκειται για μηχανοκίνητο όχημα, το οποίο θα απαιτούσε πινακίδα κυκλοφορίας.

«Μόλις τους αποκαλύπτω ότι δεν έχει κινητήρα, μου λένε: "Ω, εντάξει. Τότε, να είστε προσεκτικός"», δήλωσε ο Εφραίμ στην εφημερίδα του Σικάγου.

Στην Αλάσκα, ο Εφραίμ, όπως περιγράφει, έκανε κωπηλασία οκτώ χιλιόμετρα με καγιάκ από το μοναστήρι στο νησί Σεντ Νίλους μέχρι το πολύ μεγαλύτερο νησί Κόντιακ.

«Ήμουν σε θέση να φτάσω μέχρι μια ομάδα πτεροφαλαινών και να αγγίξω μια από αυτές», προσθέτει.

«Παρόλο που δεν υπάρχει θέρμανση, παράγεις τόση θερμότητα μόνο με το πετάλι, που πρέπει να κρατάς τους αεραγωγούς ανοιχτούς για να έρχεται φρέσκος αέρας και να σε κρατάει δροσερό», ανέφερε στους Chicago Sun Times.

Η μηχανή του δεν είναι για όλους, ξεκαθαρίζει. Όταν βρίσκεσαι μέσα στο κέλυφος από ανθρακονήματα, με μόνο ένα μικροσκοπικό παράθυρο για να βλέπεις έξω, είναι σαν να είσαι μέσα σε ένα μικροσκοπικό υποβρύχιο, εξηγεί.

Ο Ephraim το έχει οδηγήσει μέχρι το Ουισκόνσιν και πίσω, με μέγιστη ταχύτητα 60 χιλιόμετρα την ώρα στην Green Bay Road. «Φυσικά, μου πήρε δυόμισι ώρες μέχρι να φτάσω εκεί», παραδέχεται.

Δεν έχει πάθει ποτέ ατύχημα, αλλά, επειδή είναι τόσο χαμηλά στο έδαφος, πρέπει να επαγρυπνεί για τους οδηγούς που μπορεί να μην τον εντοπίσουν, τονίζει.

Ο Εφραίμ υποστηρίζει πως οι περισσότεροι από τους πιστούς του δεν «βλέπουν» την επιλογή του μεταφορικού μέσου του ως ιδιαίτερα… ανορθόδοξη. Και δεν θα τον πείραζε αν το έκαναν.

«Είναι σημαντικό να λαμβάνεις υπόψη σου τι σκέφτονται οι άνθρωποι για σένα, αλλά να μην είσαι υποδουλωμένος σε αυτό», δήλωσε στους Chicago Sun Times.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα