Η Βραζιλιάνα κόρη μιας παραγωγού χολιγουντιανών ταινιών άνοιξε φούρνο στη Γλυφάδα -Πήγαμε για brunch στο La Linda

Επισκεφθήκαμε το νέο viral bakery των Νοτίων Προαστίων, για καφέ, σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί Ουρουγουάης και κολασμένα χιλιανά κρουασάν medialuna, και συναντήσαμε εκεί ένα δημιουργικό κορίτσι που είχε να μας πει μια φοβερή ιστορία! 

Η Isabella Aquilina, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Βραζιλία με λιβανέζικες ρίζες, άνοιξε το 2011, σε ηλικία 19 ετών, στην Ουρουγουάη, έναν φούρνο με latin νοστιμιές που έγινε φαινόμενο. Πολύ γρήγορα το bakery La Linda έγινε το στολίδι της διεθνούς κοινότητας της παραθαλάσσιας Punta del Este -τη Μύκονο ή τα Χάμπτονς της Λατινικής Αμερικής, όπως την αποκαλεί η ίδια- για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον για το νόστιμο ποιοτικό ψωμί από προζύμι που έφτιαχνε, και, δεύτερον, για την εξειδίκευση που είχε στα διάσημα κρεατοπιτάκια Εmpanadas, τα Canoncitos και θεϊκά τα Βizcochos, δηλαδή τα γλυκά Ουρουγουάης σε μέγεθος μπουκιάς που είναι γεμισμένα με dulce de leche (καραμελωμένο γάλα) ή με τυρί.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Λίβανος, ένας φούρνος και μια σανίδα του σερφ

Η μητέρα της Isabella, η María Teresa Arida, διάσημη και βραβευμένη σεφ, ιδιοκτήτρια του φημισμένου λιβανέζικου εστιατορίου Mandaloun στο Σάο Πάολο, επιχειρηματίας στη βιοτεχνολογία και παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων το «Άλλοθι» (Arbitrage, 2012) με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, βοήθησε τη δεκαεννιάχρονη τότε κόρη της να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να φτιάξει έναν φούρνο που θα έφερνε κοντά τις γαστρονομικές παραδόσεις από τους διαφορετικούς τόπους που είχε αγαπήσει: τη Βραζιλία, όπου είχε γεννηθεί και μεγαλώσει η ίδια, την Αργεντινή, από την οποία κατάγεται η μητέρα της, και τον Λίβανο, από όπου κρατούν οι ρίζες του πατέρα της.

Έτσι, στους πάγκους του La Linda bakery που άνοιξε η Isabella στον τόπο όπου έκανε wind surfing κάθε καλοκαίρι -το ψαροχώρι Manantiales της Punta del Este- συναντιούνταν όλες οι νοστιμιές της παιδικής της ηλικίας. 

Από την Punta del Este, στη Γλυφάδα

Η Αθήνα όμως πού κολλάει σε όλα αυτά τα ωραία; Πώς η Isabella αποφάσισε ξαφνικά να διευρύνει τις δραστηριότητές της από την Ουρουγουάη στην Αθήνα;

«Ο πατέρας μου όταν βγήκε στη σύνταξη, αποφάσισε να έρθει πριν χρόνια να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα. Λέγε-λέγε για τις ομορφιές της χώρας σας, με έπεισε, και τελικά, ενώ ξεκίνησα να έρθω για διακοπές, αποφάσισα να μείνω για λίγο μαζί με τον σύζυγό μου και να ανοίξω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ένα υποκατάστημα του La Linda», λέει στο iefimerida η Isabella Aquilina.

Προφανώς η Isabella αγαπά τα ρίσκα και κυνηγά τον ήλιο. Από το βροχερό Λονδίνο, όπου σπούδαζε στα 19 της χρόνια, αποφάσισε να πάει να ζήσει μόνιμα στην Punta del Este, και τώρα, έντεκα χρόνια μετά, για άλλη μια φορά φεύγει από την άλλη άκρη της Γης για να ανοίξει έναν φούρνο κάτω από τον καυτό μεσογειακό ήλιο.

Ο χώρος του La Linda, που επισκέφθηκα, επί της οδού Κύπρου, ανάμεσα στο εστιατόριο Bella Vespa και λίγο πριν το steak house Beastalis, αποπνέει μια χαλαρότητα που παίζει τροπικά αλλά και ελληνικά, συνδυάζοντας το αττικό φως, το τάβλι, τη λιακάδα της Μεσογείου, τα βάζα με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ, και τους χτιστούς νησιώτικους καναπέδες των μυκονιάτικων σπιτιών, με τις τροπικές πινελιές μιας minimal exotic αυλής σε κάποιον παράδεισο της Λατινικής Αμερικής.

Ξύλινα μοναστηριακά τραπέζια, ψάθινα καλάθια με φρούτα, καρέκλες από ρατάν και φυτά με μεγάλα φύλλα και σκαμπό από κορμούς δέντρων, δημιουργούν ένα ωραίο, κοσμοπολίτικο σκηνικό, ιδανικό για απολαυστικό brunch.

To design, που υπογράφει το Studio Riebenbauer (γνωστό για τους χώρους premium brands όπως τα Aesop, Porsche και Vitra) είναι μοντέρνο και ο χώρος τεράστιος, με μια μεγάλη αυλή 160 τ.μ. σε σχήμα Γ που αγκαλιάζει το ενός επιπέδου χαμηλό κτίσμα με τα μεγάλα παράθυρα.

Εδώ ξεχνάς ό,τι ξέρεις για τους παραδοσιακούς φούρνους, αφού ο χώρος θυμίζει περισσότερο εστιατόριο με minimal τροπική αυλή. Σύντομα, άλλωστε, τα βράδια το La Linda θα σερβίρει και δείπνο με κρέατα υψηλής ποιότητας, ψητά προϊόντα στον φούρνο και νοστιμιές από όλη τη Νότια Αμερική.

Ψωμί Ουρουγουάης και φουρνιστά Λατινικής Αμερικής

Στο La Linda υπάρχει ένας μεγάλος πάγκος-βιτρίνα γεμάτος με ψωμιά με προζύμι, σάντουιτς με φοκάτσια, γλυκά από τη Λατινική Αμερική, όπως τα λαχταριστά Bizcochos (γλυκά με σφολιάτα σε διάφορα σχήματα γεμισμένα με κρέμα), κρουασάν, pain au chocolat, ρολά κανέλας, τάρτες φρούτων, πιτάκια empanadas γεμισμένα με κρέας και τυρί, αλφαχόρ (μπισκότα με καραμέλα γάλακτος), gogel (μια εκδοχή του αργεντίνικου μιλφέιγ) κ.ά.

Για όσους θέλουν ένα πιο ολοκληρωμένο brunch, όχι μονάχα με καφέ και φουρνιστά ή γλυκά, υπάρχουν και τα εξής πιάτα, μεταξύ άλλων: Αφράτη ομελέτα με θυμάρι και παρμεζάνα που σερβίρεται με ψωμί από προζύμι. Τυρί Labneh με αγγούρι, ντομάτα, μαριναρισμένες ελιές, ψωμί από προζύμι και προζύμι και focaccia με μπαχαρικά za’atar. Καπνιστός σολομός, κρεμ φρες με άνηθο και κάππαρη και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί.

Την κουζίνα και το εργαστήριο του φούρνου έχει αναλάβει ο έμπειρος σεφ σε εστιατόρια της Αθήνας, Ηλίας Κουραχάνης, ο οποίος μετά από χρόνια επέστρεψε στις ρίζες του, σε μια τέχνη που κληρονόμησε από τον αρτοποιό πατέρα του.

Στο La Linda συνδυάζει την ελληνική και τη λατινοαμερικάνικη παράδοση στο ψωμί με τις τεχνικές των bakery δεύτερης γενιάς, αλλά και φυσικά με τη φιλοσοφία του La Linda, στην οποία τον εκπαίδευσε η Isabella Aquilina.

Ο Ηλίας ταξίδεψε και έμεινε για καιρό στην Punta del Este ώστε να εκπαιδευτεί στα γλυκά της Ουρουγουάης από την ομάδα του La Linda εκεί. 

Info: La Linda - Κύπρου 13, Γλυφάδα, τηλ. 210 89 49 900
instagram.com/lalindabakery.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Φάγαμε στο νέο εστιατόριο Rick's στην Κηφισιά -Εμπνευσμένο από την ταινία Καζαμπλάνκα, ένα οσκαρικό steak houseNeropistolo: Επισκεφθήκαμε το νέο viral bakery του Συντάγματος -Αφράτα κρουασάν, σάντουιτς και νεροπίστολαAstakos: Το νέο εστιατόριο στην Ιχθυόσκαλα Γλυφάδας -Με καλές τιμές και θαλασσινές γεύσεις από το καΐκι στο πιάτο

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα