Μαρουσάκης: «Χριστός Ανέστη» με βροχές σε πολλές περιοχές -Δείτε την πρόβλεψή του

Ισχυροί βοριάδες θα κυριαρχήσουν σήμερα στο Αιγαίο και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα ανατολικά, στα βόρεια και στην Κρήτη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, οι βοριάδες θα πιάσουν τα 7-8 μποφόρ και σε ορισμένες περιπτώσεις τα 9, αλλά οι βροχές δεν αναμένεται να προβληματίσουν. Παράλληλα, οι συννεφιές θα επικρατήσουν στα ανατολικά και στα βόρεια, ενώ στα δυτικά θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια σιγά-σιγά. Η

θερμοκρασία θα ανέλθει κοντά στους 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και στους 22-23 στα ανατολικά και στα βόρεια.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Θα επικρατήσουν συννεφιές σήμερα στην Αττική, όπου αργότερα θα αυξηθούν με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια τμήματα, ενώ δεν αποκλείεται να συναντήσουμε και λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις. Ισχυροί πνέουν οι βορειανατολικοί άνεμοι, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 23 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές, κυρίως προς την πλευρά της Χαλκιδικής, αλλά και στα βουνά του νομού. Πολύ δυνατός θα πνέει ο βορειοανατολικός άνεμος, με τον υδράργυρο να ανέρχεται στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα -Με βροχές το «Χριστός Ανέστη»

Τη Μ. Τετάρτη θα επιμείνουν οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το μεσημέρι, γιατί στη συνέχεια δειλά-δειλά θα αρχίσουν να υποχωρούν και θα δώσουν τη θέση τους σε λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Τη Μ. Πέμπτη μια διαταραχή θα προσεγγίσει τη χώρα, η οποία θα αφορά τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αναμένονται βροχοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου, στο βόρειο Ιόνιο, στη δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο, γύρω από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Αντίστοιχο θα είναι το καιρικό μοτίβο και τη Μ. Παρασκευή, καθώς θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα ίδια γεωγραφικά διαμερίσματα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Το Μ. Σάββατο θα περάσει μια οργανωμένη κακοκαιρία από το μεσημέρι και στη συνέχεια, με έμφαση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν θα επηρεαστούν από τις βροχές και και τις καταιγίδες. Η Ανάσταση σε πολλά γεωγραφικά τμήματα θα γίνει με βροχές, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Την Κυριακή του Πάσχα τα φαινόμενα αναμένεται να μετατοπιστούν μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το πρωί, με τον καιρό να καθαρίζει σιγά-σιγά από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κάποιες μπόρες το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρουσάκης, Χριστός Ανέστη, -Δείτε,marousakis, christos anesti, -deite