Τι δεν πρέπει να χάσετε το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου

Το πολιτικό σκηνικό διακρίνεται από πρωτοφανή ρευστότητα, όμως ο πολιτισμός αποτελεί εγγύηση- μια όαση σταθερότητας για την ψυχαγωγία μας! Η διασκευή της όπερας Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ από τον Πήτερ Μπρουκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτελεί μια σημαντικότητα πρόταση στην πολιτιστική ατζέντα του τριημέρου. Παράλληλα, οι Voca People στο Badminton αποτελούν ένα δυνατό μουσικό show. Ο κινηματογράφος και

το θέατρο προσφέρουν αξιόλογες επιλογές για ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου

ΟΠΕΡΑ:
- Βασισμένο στον "Μαγικό Αυλό" του Μότσαρτ, το έργο του σκηνοθέτη Πήτερ Μπρουκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο διάσημος σκηνοθέτης παραμερίζει το φορτίο των ιδεών με το οποίο έχει επιβαρυνθεί ο Μαγικός Αυλός, και συνθέτει μια παράσταση καθαρή, απλή και αθώα. "Με τον κόσμο σήμερα να βράζει από θυμό, αγανάκτηση, εκδίκηση ή απελπισία, ένιωσα ότι "Ένας Μαγικός Αυλός είναι το αντίδοτο. Κατά κάποιο τρόπο είναι το μήνυμα του Μότσαρτ σ' έναν εμπόλεμο κόσμο" έχει δηλώσει ο Πήτερ Μπρουκ.
ΜΟΥΣΙΚΗ:
- Οι Jazzsteppa εμφανίζονται στο Bios για μια live εμφάνιση με electronics, φωνητικά κ πνευστά επί σκηνής. Το σχήμα-φαινόμενο της dubstep, ζωντανοί με καινούριο υλικό και Killer beats!

- Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Θανάσης Αλευράς, η Σοφία Κουρτίδου και ο Ευριπίδης Ζεμενίδης εμφανίζονται στο Gazoo από αυτήν την Παρασκευή και για τις Παρασκευές και τα Σάββατα αυτού του Χειμώνα. Μια νέα μουσική σκηνή στο Γκάζι, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το GAZOO που ανακαινίστηκε εξ αρχής για τις ανάγκες της συγκεκριμένης μουσικής παράστασης.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Στο θέατρο Ακροπόλ θα εμφανισθεί ο παγκόσμιας φήμης κι αγαπημένος του ελληνικού κοινού κιθαριστής Al Di Meola, έρχεται στην Ελλάδα, μετά από καλλιτεχνική πρόσκληση του Έλληνα σολίστα στο μπουζούκι Μιχάλη Παούρη.

- Ρεσιτάλ του Pieter Wispelwey Μέγαρο Μουσικής με τις 3 πρώτες σουίτες για σόλο βιολοντσέλο του J.S. Bach στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα: Δημήτρης Μητρόπουλος). Ένας από τους λίγους ερμηνευτές της γενιάς του που παίζει με την ίδια ευκολία τόσο σε βιολοντσέλο μπαρόκ όσο και σε μεταγενέστερο, ο Πήτερ Βίσπλεβεϋ συνδυάζει τεχνική αρτιότητα με βαθιά αυθεντική ερμηνεία.
ΣΙΝΕΜΑ:
- "Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν" έργο της σπουδαία βρετανίδα σκηνοθέτις Λυν Ράμσεϊ αποδομεί το δράμα ακολουθώντας τη θρυμματισμένη σκέψη και ψυχολογία της ηρωίδας. Η ερμηνεία της Τίλντα Σουίντον κερδίζει τις εντυπώσεις.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Οι Voca People αποτελούν ένα καινούριο διαγαλαξιακό φαινόμενο που όμοιό του δεν υπάρχει. Οι εκπληκτικοί φωνητικοί ήχοι και τα τραγούδια α καπέλα με τη βοήθεια της τέχνης του Beat Box, που δημιουργούν ένα απίστευτα ευρύ φάσμα ήχων και οργάνων θα κατακλύσουν το Θέατρο Badminton.

ΣΙΝΕΜΑ:
- Ο Τεν-Τεν σε ένα σινεμά στην αιχμή της τεχνολογίας. Ο κορυφαίος παραμυθάς του Χόλιγουντ Στήβεν Σπήλμπεργκ με έναν 3D Τεν-Τεν επιστρέφει με ενθουσιασμό σε αυτό που ξέρει να κάνει κα
Keywords
Τυχαία Θέματα