27.085 € το επεισόδιο: Είναι πολλά τα λεφτά Μάγια!

«Φωτιές» ανάβει η δημοσιοποίηση του κόστους των εκπομπών της ΕΡΤ ανά επεισόδιο που συνεχίζουν.

Σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα η κρατική τηλεόραση και κατ' επέκταση ο ελληνικός λαός δίνει 37.141 ευρώ το επεισόδιο για το στην «Υγεία μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου, 27.085 ευρώ ανά επεισόδιο για την εκπομπή της Μάγια Τσόκλη και 29.312 ευρώ για την μουσική εκπομπή "Μεσόγειος"!

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση που εξέδωσε η κρατική και βγάλτε

τα συμπεράσματά σας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. συνήλθε με τη νέα του σύνθεση και ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για:

Την παράσταση στην αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών του Διευθύνοντος Συμβούλου, του μέλους Δ.Σ. κ. Στ. Στεφάνου και του Διευθυντή Αθλητικών Προγραμμάτων κ. Δ. Χατζηγεωργίου, σχετικά με τη σύμβαση του Champions League.

Την κατάθεση μήνυσης κατά ιστολογίων (blogs), που αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις για την ΕΡΤ.

Την πρόταση για μείωση κόστους της Euroleague.

Τη συζήτηση με την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), με θέμα τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

Επιστολή που απέστειλε η ForthnetNOVA, με θέμα οφειλές για στιγμιότυπα από τη Superleague 2010 – 2011.

Επιστολή της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), σχετικά με την κοστολόγηση από την ΕΡΤ θεμάτων ρεπορτάζ pool που διατίθενται σε ιδιωτικά κανάλια.

Ενέκρινε την παροχή ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας στον Νομικό Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. και σε δικηγόρους της εταιρείας, για την παράσταση σε δικαστήρια για υποθέσεις της εταιρείας

Αποφάσισε να αναθέσει στη Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ Α.Ε. την άσκηση αγωγής κατά εταιρείας παραγωγής, αναζητώντας τις δαπάνες που δεν αντιστοιχούν στα εκταμιευθέντα από την ΕΡΤ ποσά για την εκτέλεση της παραγωγής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2006 και της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας του ιδίου έτους.

Ενέκρινε την αποδοχή και εκτέλεση αμετακλήτων και τελεσιδίκων δικαστικών αποφάσεων.

Ενέκρινε την τροποποίηση της υπ' αριθ. 1004/31.05.11 Θ.4ο Απόφασης Δ.Σ., σχετικά με τον παραγωγό και τον τίτλο ταινίας μικρού μήκους. Ο αρχικός τίτλος ήταν «Guided by voices» και μετατρέπεται σε «Σήμερα γάμος γίνεται». Την παραγωγή θα υλοποιήσει η εταιρεία ΚΙΝΙΚΟΝ ΕΠΕ, αντί της ατομικής επιχείρησης «Νίκος Μουστάκας».

Ενέκρινε την ανανέωση της παραγωγής των παρακάτω προγραμμάτων:

Δεκατρία ημίωρα επεισόδια της σειράς εκπομπών «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 15.796 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Εβδομήντα πέντε δίωρα επεισόδια της εσωτερικής παραγωγής, με τίτλο «ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 570 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Δεκαπέντε 90λεπτα επεισόδια της εσωτερικής παραγωγής, με τίτλο «ΣΤΑ ΑΚΡΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 2.427 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Δώδεκα 45λεπτα επεισόδια της σειράς εκπομπών «ΜΕΤΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 16.239 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Δεκατρία

Keywords
Τυχαία Θέματα