Facebook - Google: Πολύπλοκη η πολιτική απορρήτου για τους χρήστες

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι πολιτικές προστασίας απορρήτου και δεδομένων δημοφιλών ιστοσελίδων όπως η Google και το Facebook, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες για τους χρήστες.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρία Siegel+Gale κατέληξε ότι οι χρήστες του διαδικτύου δυσκολεύονται ιδιαίτερα να κατανοήσουν την πολιτική απορρήτου του Facebook και του Google,

περισσότερο και από τα «ψιλά γράμματα» σε τραπεζικά συμβόλαια και πιστωτικές κάρτες.

Σε μια κλίμακα από το 0 ως το 100 (με το 80 να αποτελεί «καλή κατανόηση») οι ερωτηθέντες χρήστες που διάβασαν τις πολιτικές απορρήτου του Facebook και του Google, πήραν έλαβαν κατά μέσο όρο βαθμολογία 39 για το Facebook και 36 για την Google.

«Τα ευρήματα αποκαλύπτουν μεγάλη έλλειψη κατανόησης», αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της, γεγονός που οφείλεται ως ένα βαθμό και στις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στον συγκεκριμένο τομέα.

«Οι πολιτικές απορρήτου αυτών των κολοσσών του διαδικτύου αποδεικνύονται δυσκολότερες στην κατανόηση από κυβερνητικά έγγραφα και περίπλοκα συμβόλαια τραπεζών», τονίζουν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως μετά την απάντηση των ερωτήσεων και την ενημέρωση για το σκορ που έπιασε ο καθένας, το 36% των ερωτηθέντων σχολίασε πως θα αλλάξει τις ρυθμίσεις του στο Facebook, ενώ το 37% σκοπεύει να ενημερωθεί καλύτερα για την Google, διαγράφοντας το ιστορικό αναζήτησης, ή χρησιμοποιώντας ανώνυμη περιήγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα