Facebook: Ανακοίνωσε τα κέρδη του και την είσοδο του στο χρηματιστήριο

Οι υπάλληλοι που εργάζονται στο Facebook έχουν από χθες έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο για να χαίρονται!

Χθες, το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε την είσοδο του στο χρηματιστήριο. Η εταιρεία που λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια έχει φτάσει τους 845 εκατομμύρια χρήστες και το 2011 ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 37.1 δις δολάρια, το διπλάσιο δηλαδή ποσό από το προηγούμενο

έτος. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που το Facebook δημοσιοποιεί τα οικονομικά του στοιχεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα καθαρά έσοδα του Facebook αυξήθηκαν κατά 65% και ο Mark Zuckerberg κατέχει το 28,4% δηλαδή περίπου το 1/3. Ο ίδιος με επιστολή του ανέφερε ότι όταν δημιούργησαν το Facebook δεν είχαν σκοπό να ιδρύσουν μια εταιρεία αλλά να κάνουν τον κόσμο πιο «ανοιχτό» στην επικοινωνία και πιο «συνδεδεμένο».

Οι κάτοχοι των μετοχών είναι αισιόδοξοι για την πορεία του Facebook και θεωρούν ότι η αξία του θα φτάσει τα 80–100 δις δολάρια. «Αναμένουμε ότι το Facebook θα αξίζει 80-100 δισεκατομμύρια δολάρια διότι πιστεύουμε ότι είναι και θα είναι η κυρίαρχη κοινωνική πλατφόρμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο Richard Nunn στο Charles Stanley Securities.

Η εισαγωγή του Facebook στο χρηματιστήριο εκτιμάται ως το σπουδαιότερο γεγονός στη χρηματιστηριακή αγορά αλλά δεν ανακοινώθηκε η ακριβής ημερομηνία εισόδου του. Ιδιαίτερα χαρούμενοι είναι και οι εργαζόμενοι σ' αυτό που θα δουν το μισθό τους να ανεβαίνει κατακόρυφα. Με την ανακοίνωση μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα κολάζ με φωτογραφίες των ίδιων που κρατούν χαρτιά ευχαριστώντας όλους τους χρήστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα