Reuters: Τα τούρκικα σήριαλ φέρνουν προβλήματα στις αραβικές χώρες

Όλο και περισσότερες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα αγοράζουν δικαιώματα για την προβολή τούρκικων σήριαλ τα οποία μάλιστα δείχνουν να έχουν μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό.

Φανατικοί των τουρκικών σήριαλ είναι και οι πολίτες των αραβικών χωρών και κυρίως οι γυναίκες. Όχι ένα, ούτε δύο αλλά σχεδόν όλα τα τουρκικά σήριαλ μεταφέρονται στη μικρή οθόνη των κατοίκων των αραβικών χωρών. Ωστόσο αυτό το τουρκικό "κύμα" δε φαίνεται να είναι αποδεκτό από τις θρησκευτικές κια

πολιτικές αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του David Rohde για το Reuters η Τουρκία έχει πιο φιλελεύθερη κοινωνία η οποία προβάλλεται μέσα από τα σήριαλ και δημιουργεί προβλήματα στον αραβικό κόσμο. Συγκεκριμένα θεωρείται ότι τα σήριαλ σπάνε τα ταμπού και προβάλλουν φιλελεύθερες, ριζοσπαστικές απόψεις κυρίως γύρω από το σεξ.

"Τα ασημένια φεγγάρια", τα οποία προβλήθηκαν και στην Ελλάδα, ήταν το πρώτο σήριαλ που προκάλεσε αίσθηση αλλά και αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο. Το παρακολούθησαν συνολικά 85 εκατομμύρια τηλεθεατές και τουλάχιστον οι μισές γυναίκες ολόκληρου του αραβικού κόσμου!

Το προγαμιαίο σεξ και η κατανάλωση αλκοόλ είναι μερικές από τις συνήθειες που προβάλλονται και εξοργίζουν τους εκπροσώπους της ισλαμικής θρησκείας αλλά όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου εύκολο να σταματήσουν αυτήν την τάση...

Δείτε το ρεπορτάζ του Reuters:

{youtube}{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα