VIDEO: Η πρώτη συνέντευξη της Giffords μετά την επίθεση

Η Gabrielle Giffords, η γερουσιαστής των Δημοκρατικών που δέχτηκε τον Ιανουάριο δολοφονική επίθεση από ένοπλο στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε τη Δευτέρα την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για το τραγικό περιστατικό που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή.

Με εμφανή τα σημάδια από την περιπέτεια που πέρασε, η 41χρονη δυσκολεύεται ακόμα να μιλήσει καθώς αμέσως μετά την απόπειρα υπεβλήθη σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο ενώ είχε τεθεί από τους γιατρούς σε ήπιο κώμα.

Ερωτηθείσα από τη δημοσιογράφο του ABC

Diane Sawyer για το αν σκοπεύει να επιστρέψει στο Κογκρέσο απάντησε «Όχι. Καλύτερα» και ο σύζυγός της ολοκλήρωσε τη σκέψη της εξηγώντας ότι εννοούσε ότι θα γυρίσει όταν νιώσει καλύτερα.

Η συνέντευξη έδειξε πως η Giffords είναι μια αποφασισμένη και αισιόδοξη γυναίκα αλλά βρίσκεται πολύ μακριά ακόμα από το να μπορέσει να βγάλει εις πέρας μια λεπτομερή συζήτηση. Η φωνή της ήταν καθαρή αλλά οι λέξεις έβγαιναν με δυσκολία. «Αρκετά καλά. Δύσκολα. Δυνατή, δυνατή, δυνατή» απάντησε όταν τη ρώτησαν πώς ένιωθε όλους αυτούς τους μήνες.

Η Giffords αποκάλυψε πως χρειάζεται καθημερινά 2 ώρες θεραπείας ενώ για να 6 θύματα του μακελάρη Τζάρεντ Λόφνερ είπε πως «έκλαψε» όταν έμαθε πως έχασαν τη ζωή τους.

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα