Ανανεωμένα τα Κηπουρέματα κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή!

Τα «Κηπουρέματα» με αέρα ανανέωσης έρχονται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Με παρουσιαστή το Μάριο Γκρόγκο, ανθοκόμο και σχεδιαστή κήπων, το πρόγραμμα θα συνεχίσει να ξεναγεί τους τηλεθεατές σε πράσινες οάσεις μέσα στην πόλη και να γεμίζει χρηστικές συμβουλές με γνώμονα πάντα την επιστημονική αρτιότητα.

Τη θεματολογία επιμελούνται, εκτός του Μάριου Γκρόγκου, ο κηποτέχνης-προγραμματιστής Γιάννης Πάτλης και οι γεωπόνοι Αγγελική

Παπανικολάου και Παναγιώτης Μπουρνέλης.

Φυσικά τα «Κηπουρέματα» θα μεταμορφώσουν και φέτος μπαλκόνια και κήπους, με ακόμα πιο σύγχρονα μέσα, αφού η μελέτη των κατασκευών θα υλοποιείται βάσει τρισδιάστατου σχεδίου από τον Γιάννη Πάτλη.

Με μια από τις εντυπωσιακότερες επεμβάσεις που έχουν κάνει σε κήπο ξεκινούν το δεύτερο κύκλο τους τα ανανεωμένα «Κηπουρέματα». Ο Μάριος Γκρόγκος και όλη η γνωστή παρέα συναντούν την 25χρονη Νίκη στο Περιστέρι. Η Νίκη μένει σε ένα τριόρωφο οίκημα μαζί με τη θεία και τη γιαγιά της. Ο κήπος του κτιρίου δηλαδή είναι οικογενειακή υπόθεση. Στις κυρίες αρέσει να διοργανώνουν μπάρμπεκιου και έτσι ο κήπος έχει ήδη μια ψησταριά. Δεν έχει καμιά άλλη όμως υποδομή, κι έτσι, ό,τι ψήνουν, αναγκάζονται να το...καταναλώνουν μέσα στο σπίτι.

Τα «Κηπουρέματα» επιχειρούν μια μεγάλου εύρους μεταμόρφωση της αυλής, με στόχο να δημιουργηθεί ένας άρτιος κήπος με σύγχρονες ανέσεις και έμφαση στα πολλά λουλούδια

Οι περιηγήσεις του δεύτερου κύκλου ξεκινούν από το χώρο της μονής Καισαριανής. Από εκεί περπατούν στα μονοπάτια του αστικού δάσους Υμηττού. Το δάσος του Υμηττού στις περιοχές Καισαριανής και Βύρωνα, δημιουργήθηκε από επιτυχημένες αναδασώσεις που πραγματοποίησε η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών (σωματείο που ιδρύθηκε το 1899), από το 1946 μέχρι σήμερα, με πεύκα, κυπαρίσσια, κουτσουπιές, χαρουπιές κ.ά. δένδρα της ελληνικής χλωρίδας. Η έκταση των 4500 στρεμμάτων του δάσους, έχει κηρυχθεί ως "Αισθητικό δάσος" με το ΠΔ 91/74 και το διαχειρίζεται η Φιλοδασική Ένωση ως δάσος αναψυχής και περιπάτου, προσφέροντας στην Αθήνα έναν σημαντικότατο πνεύμονα πρασίνου και ταυτόχρονα ένα χώρο ξεκούρασης, ήπιας αναψυχής και ένα ζωντανό εργαστήριο που συνεισφέρει στην περιβαλλοντική παιδεία του τόπου. Ο Μάριος συναντά τον υπεύθυνο διαχείρισης του δάσους, δασοτεχνικό Νίκο Πάγκα και μαθαίνει περισσότερες λεπτομέρειες

Οι συμβουλές της ημέρας :

• Μάθετε πώς θα πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας με μοσχεύματα.

• Τι πρέπει να κάνετε τώρα για να έχετε ανθισμένα λουλούδια στον κήπο σας την άνοιξη.

• Με ποια κριτήρια πρέπει να διαλέξετε κιόσκι κήπου και πώς να το στήσετε

Η επανέναρξη του προγράμματος κρύβει εκπλήξεις, καθώς θα εμπλουτιστεί με δυο επιπλέον ένθετα. Το πρώτο θα παρουσιάσει δεκάδες μοναδικές ποικιλίες αρωματικών φυτών και τις θεραπευτικές ιδιότητες τους, ενώ το δεύτερο σκοπεύει να ομορφύνει τη ζωή μας προτείνοντας μας έξυπνες ιδέες για να στολίσουμε το χώρο μας με υλικά που βρίσκουμε στη φύση.

Στόχος

Keywords
Τυχαία Θέματα