Δημοσκόπηση: Και όμως... H Μέρκελ είναι η δημοφιλέστερη ηγέτης της Ευρώπης!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση φιλοξενεί το γαλλικό 20minutes.fr σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης από από τους ηγέτες της Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Βρετανίας...

Στον αντίποδα των όσων συμβαίνουν στην ευρωζώνη, η γερμανίδα καγκελάρος συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες, ενώ αντίθετα

ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, συγκεντρώνει τις λιγότερες θετικές, στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η BVA.

Στην έρευνα οι πολίτες των χωρών αυτών ρωτήθηκαν καταρχάς αν γνωρίζουν καθέναν από τους πέντε αυτούς ηγέτες και κατά δεύτερον ποια είναι η γνώμη τους γι'αυτούς (αρνητική ή θετική). Αν και ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ είναι εξίσου αναγνωρίσιμοι σ' αυτές τις πέντε χώρες (93% για τον πρώτο, 92% για τη δεύτερη), αντίθετα ο γάλλος πρόεδρος δεν συγκεντρώνει παρά 33% θετικές γνώμες και 58% αρνητικές, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος έχει 50% θετικές γνώμες και 41% αρνητικές.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός της Βρετανίας, είναι γνωστός στο 88% των ερωτηθέντων και συγκεντρώνει εξίσου θετικές και αρνητικές γνώμες, σε ποσοστό 44%.

Ο αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης Μάριο Μόντι είναι γνωστός στο 74% των ερωτηθέντων και 36% έχουν καλή γνώμη γι' αυτόν, ενώ άλλοι τόσοι κακή.

Ο Ισπανός Μαριάνο Ραχόι είναι ο λιγότερο γνωστός απ' αυτούς τους πέντε ευρωπαίους ηγέτες (63%). Συγκεντρώνει 27% θετικές απόψεις και 34% αρνητικές.

Για τον έλληνα πρωθυπουργό δεν γίνεται κάποια αναφορά στη δημοσκόπηση της BVA για την εφημερίδα 20minutes...

Keywords
Τυχαία Θέματα