«Είναι εκπληκτικός»: Παρουσιάστρια μιλά για τον αυτιστικό γιο της

To γνωστό μοντέλο και παρουσιάστρια Melanie Sykes, μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για τον γιο της ο οποίος πάσχει από αυτισμό.

Ο επτάχρονος Βαλεντίνο παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα σε ηλικία δύο ετών, ενώ τώρα έχει και προβλήματα με την ομιλία του.

Η Melanie που έγινε γνωστή στη Βρετανία κατά τη δεκαετία του 90, μέσα από διαφημίσεις, και έχει παρουσιάσει εκπομπές τόσο στο ITV όσο και ραδιοφωνικές εκπομπές στο BBC2, προσπαθεί τώρα να αυξήσει την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα του αυτισμού.

''Είναι ένα εκπληκτικό

αγόρι, που έχει αλλάξει τη ζωή μου προς το καλύτερο'', τονίζει η περήφανη μητέρα...

''Ποτέ δεν έχω μιλήσει δημοσίως. Γνωρίζω όμως εδώ και πέντε χρόνια ότι πάσχει από αυτισμό.''

Η Melanie τονίζει ότι αν γίνει διάγνωση της ασθένειας από νωρίς μπορεί κανείς να κάνει τόσα πράγματα για το παιδί του...

Ο αυτισμός συνήθως ξεκινά στην παιδική ηλικία και συνεχίζεται σε όλη την ενήλικη ζωή, ενώ παρουσιάζονται προβλήματα στην ομιλία , την κοινωνική αλληλεπίδραση και συμπεριφορά.

Η Sykes συμμετείχε σε ένα celebrity τηλεπαιχνίδι και τα κέρδη της τα προσέφερε σε μια οργάνωση που φροντίζει τα παιδιά με αυτισμό.

Καθώς η φροντίδα για τα παιδιά είναι ακριβή, το φιλανθρωπικό αυτό ίδρυμα συγκεντρώνει χρήματα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν...

Έγκαιρες παρεμβάσεις συμπεριφορικού ή γνωστικού τύπου, βοηθούν τα αυστιστικά παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες αυτο-εξυπηρέτησης, κοινωνικής αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας. Αν και δεν υπάρχει γνωστή μέθοδος που να θεραπεύει πλήρως, υπάρχουν ορισμένα παιδιά με αυτισμό που μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα μετά την ενηλικίωση τους.

Η Melanie Sykes:

Keywords
Τυχαία Θέματα