Γερμανικός βομβαρδισμός «βυθίζει» τον Παπανδρέου

Με βομβαρδισμό δημοσιευμάτων, όχι με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τον Έλληνα πρωθυπουργό απαντάει η Γερμανία στις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία με άρθρο της σε στήλη που τιτλοφορείται "Ο πινόκιο της ημέρας" αναφέρεται στη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου προ ημερών: "Τα μικρά και τα μεγάλα ψέματα

του Γιώργου Παπανδρέου: Η κρίση έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι ελληνική...

Σε άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Financial Times αναφέρονται στο "χαστούκι" της Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης στις Κάνες, όταν χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου "πράξεις και όχι λόγια". Στην ίδια συνάντηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι παγώνει η εκταμίευση της 6ης δόσης μέχρι να "εκτονωθεί" η πολιτική "αναστάτωση" στην Ελλάδα.

Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Bild αναφέρεται στην πρόθεση του πρωθυπουργού να οπισθοχωρήσει και να συζητήσει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ενώ διερωτάται ταυτόχρονα πώς θα γίνει να "πετάξουμε επιτέλους τους Έλληνες από το ευρώ".


Το περιοδικό Stern προς το παρόν επικεντρώνεται στις κινήσεις στις κινήσεις και τις προτάσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, καθώς και την πρότασή του για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ώστε να ξεκλειδώσει η 6η δόση και να οδηγηθεί η χώρα σύντομα σε εκλογές.

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ και στο Twitter πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα