Τάκης Σπηλιόπουλος : Δεν αποδέχτηκε την ανανέωση της σύμβασής του στην ΕΡΤ

Ο Τάκης Σπηλιόπουλος - εκ των συμβασιούχων της ΕΡΤ - δεν αποδέχεται την ανανέωση της συμβάσεώς του, σεβόμενος τον κανόνα της μονοθεσίας.

Σε επιστολή που έστειλε προς το ΔΣ της ΕΡΤ αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της επιτροπής επιλογής προσωπικού

Κάτω από τις δραματικές συνθήκες που πλέον διαμορφώνονται στην

κοινωνία και με δεδομένη την κατάρρευση του επαγγέλματός μας, με τις πολλές εκατοντάδες ανέργους συναδέλφους, αδυνατώ για ηθικούς λόγους και για λόγους δικαιοσύνης, να αποδεχθώ την ανανέωση της σύμβασής μου.

Σεβόμενος απολύτως τον κανόνα που ορθώς όρισε η ΕΡΤ περί μονοθεσίας και με το δεδομένο πως (για την ώρα τουλάχιστον) έχω απασχόληση, θεωρώ δίκαιο να παραχωρήθεί η θέση μου σε άλλον συνάδελφο, ο οποίος να είναι άνεργος, εάν αυτό είναι εφικτό. Και αυτό γιατί η παραίτηση μου από την θέση εργασίας που κατέχω στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα προκαλέσει κατ' ανάγκη την πρόσληψη άλλου συνεδέλφου στη θέση μου, σε αντίθεση με την ΕΡΤ, όπου η μη αποδοχή της πρόσληψής μου, θα επιφέρει την αντικατάστασή μου.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους στην ΕΡΤ, δημοσιογράφους και τεχνικούς, για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την επίδειξη συναδελφικότητας και αμοιβαίου σεβασμού. Θερμά ευχαριστώ και τα μέλη της επιτροπής για την πρόταση ανανέωσης της σύμβασής μου, που θεωρώ πως αποτελεί αναγνώριση της παρουσίας μου στην επιχείρηση.

Θα συνεχίσω να θεωρώ τον εαυτό μου μέλος της οικογένειας της ΕΡΤ, καθώς μόνο καλές αναμνήσεις έχω απο τη συνεργασία μου επί δώδεκα συνεχή χρόνια. Νιώθω τυχερός και ευγνώμων συνάμα, που μου δόθηκε η δυνατότητα να καλύψω ιστορικής σημασίας γεγονότα, από ιδιαίτερα προβεβλημένες θέσεις εργασίας, που μου εμπιστεύτηκε η ΕΡΤ.

Ελπίζω κάποια στιγμή, σε καλύτερες και προσφορότερες συνθήκες να μου δοθεί η ευκαιρία να ξαναβρεθώ στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η οποία μου παρείχε όλα αυτά τα χρόνια τη δυνατότητα να ασκώ το λειτούργημά μου σε συνθήκες που μου εξασφάλιζαν αξιοπρέπεια και ελευθερία έκφρασης.

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα δε σε έναν προς έναν τους συναδέλφους του «Σαββατοκύριακού στη ΝΕΤ», που συνεργαστήκαμε με άψογο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια!

Με εκτίμηση και συναδελφική αλληλεγγύη

Τάκης Σπηλιόπουλος»

Keywords
Τυχαία Θέματα