Brangelina,Τριβιζάς & λίγο από Ρομάντσο για αυτή την εβδομάδα

Τα Χριστούγεννα και το spirit των ημερών είναι εδώ. Εκτός από τις βόλτες στην αγορά έχουμε πολλές ακόμη ευκαιρίες για έξοδο, παραστάσεις ταινίες και ποτάκια.

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > By the sea

Η πολυαναμενόμενη ταινία του ζεύγους Brangelina ξεκινάει να προβάλεται στις ελληνικές αίθουσες.

Το καλοκαίρι του 1973 ένας Αμερικανός συγγραφέας και η σύζυγός

του, πρώην χορεύτρια, κάνουν διακοπές σε ένα απομονωμένο γαλλικό ψαροχώρι. Η άφιξη ενός νιόπαντρου ζευγαριού στο διπλανό δωμάτιο του ξενοδοχείου τους θα φέρει στην επιφάνεια τα χρόνια προβλήματα του δικού τους γάμου και θα τους αναγκάσει να πάρουν οδυνηρές αποφάσεις.

Δείτε περισσότερα Galleries Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι στη Λυρική

Στο Παρίσι του Τουλούζ- Λωτρέκ, με τις παγωμένες σοφίτες και τα καπνισμένα μπιστρό, τοποθέτησε η σπουδαία Λίνα Βερτμύλλερ την Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι, επιλέγοντας μια σκηνοθετική γραμμή απολύτως συνεπή στο πνεύμα του έργου. Μια διαχρονική παραγωγή που πρωτοπαρουσιάστηκε από την Λυρική την δεκαετία του ’90, καταφέρνει να παραμένει φρέσκια έως και σήμερα και να συγκινεί το κοινό.

H δημοφιλέστατη Μποέμ θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια για επτά παραστάσεις λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την εποχή όπου όλα τα λυρικά θέατρα του κόσμου επαναλαμβάνουν σταθερά το δράμα της τρυφερής Μιμής και του ποιητή Ροντόλφο. Διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρων Μιχαηλίδης.

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Βίος του Γαλιλαίου, Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τη θεατρική περίοδο 2015-2016 από τις 10 Δεκεμβρίου 2015, στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex, με το εμβληματικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο βίος του Γαλιλαίου», με θέμα τη ζωή και το έργο του μεγάλου Ιταλού επιστήμονα.

Το έργο γράφτηκε σε μια εποχή που στιγματίστηκε από τον Παγκόσμιο Πόλεμο και την υπόθεση της ατομικής βόμβας και ο σπουδαίος Γερμανός δραματουργός χρησιμοποίησε την ιστορία του Γαλιλαίου για να σχολιάσει τη διαχρονική ευθύνη των ανθρώπων της επιστήμης, που συνθηκολογούν με την επικίνδυνη και ανεγκέφαλη εξουσία και προσφέρουν, εκόντες άκοντες, τη γνώση τους σε αυτήν, με καταστροφικές συνέπειες.

Δείτε περισσότερα Galleries Xenia στο Ρομάντσο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Generation 2.0 for Rights, Equality, & Diversity και η Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας μας προσκαλούν σε προβολή της ταινίας Xenia του Πάνου Κούτρα.

«Με αφορμή το θάνατο της μητέρας του, ο Ντάνυ, ένας 16χρονος αλβανικής καταγωγής, ξεκινά μαζί με τον Ντίντο, το αγαπημένο του κουνέλι, από την Κρήτη για την Αθήνα. Εκεί θα συναντήσει τον μεγαλύτερο αδερφό του Οδυσσέα και μαζί θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, θέλοντας αφενός να βρουν τον πατέρα τους, ο οποίος τους εγκατέλειψε πριν από χρόνια, και να αποκτήσουν έτσι νόμιμα την ελληνική ιθαγένεια, αφετέρου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του ταλαντούχου Οδυσσέα σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού.»

Εκεί θα είναι οι Πάνος Κούτρας και Παναγιώτης Ευαγγελίδης για να μιλήσουν για την ταινία και τη διαθεματικότητα του ρατσιστικού φαινομένου.

Ώρα προσέλευσης: 18:45
Είσοδος δωρεάν

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Πόλεμος της Κουτσουλιάς του Ευγένιου Τριβιζά στο θέατρο Ακάδημος

Οι κάτοικοι 2 χωρών συναντιούνται τις Κυριακές στην κοιλάδα με τις ανεμώνες
και παίζουν χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες. Δύο έμποροι όπλων όμως είναι αποφασισμένοι να πείσουν τους ηγέτες τους να πολεμάνε από δω και πέρα όχι με χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες αλλά με θανατηφόρα τόξα και βέλη.
Για να επιτύχουν το σκοπό τους βάζουν σε εφαρμογή ένα σατανικό και ύπουλο σχέδιο, ώσπου ένας αμείλικτος πόλεμος κινδυνεύει να ξεσπάσει στην περιοχή, ένας πόλεμος που έμεινε στην ιστορία με το όνομα «Ο Πόλεμος της Κουτσουλιάς».

Κάθε Κυριακή – 11.15 & 15.00

Δείτε περισσότερα Galleries Φάουστ της Κατερίνας Ευαγγελάτου

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο-ορόσημο της παγκόσμιας δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Στον ρόλο του Φάουστ ο Νίκος Κουρής. Μεφιστοφελής ο Αργύρης Πανταζάρας. Μια παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τη Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου. Πρεμιέρα 11 Δεκεμβρίου 2015 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα