Tips για να μη ξεθωριάζει η βαφή των μαλλιών σας

Με το που βάφετε τα μαλλιά σας το χρώμα τους είναι λαμπερό και ελκυστικό. Όμως, καθώς περνούν μερικές μέρες, αρχίζει να ξεθωριάζει και δεν δείχνει τόσο όμορφο. Αν λοιπόν, θέλετε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας, ώστε να δείχνει σαν να μη πέρασε μια μέρα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Φορέστε ένα καπέλο. Αν προστατεύετε τα μαλλιά σας, από τα στοιχεία που βοηθάνε στον σχηματισμού των ελευθέρων ριζών, όπως ο ήλιος και η σκόνη, τότε η βαφή μένει λαμπερή και δεν ξεθωριάζει. Άρα, βάλτε ένα καπέλο όταν είστε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή βάλτε την απαραίτητη αντηλιακή προστασία

ώστε, να διατηρήσετε τη τρίχα σας υγιή.

2. Επιλογή χρώματος. Ξανασκεφτείτε, αν πρόκειται να βάψετε τα μαλλιά σας κόκκινα, διότι αυτή η βαφή ξεθωριάζει ταχύτερα, επειδή τα μόρια της είναι μεγαλύτερα από ό, τι των υπόλοιπων χρωμάτων.

3. Μη ξεχνάτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, μετά από 48 ώρες, αφού τα έχετε βάψει. Στο πρώτο λούσιμο μετά τη βαφή, καλό είναι να πλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, αφού το ζεστό θα εξασθενίσει το χρώμα τους. Ξεπλύνετε τη βαφή καλά, αλλά μην κάνετε πάνω από δυο λουσίματα.

4. Προσοχή στο χλώριο. Πρέπει να γνωρίζετε ό,τι το χλώριο είναι ένας άλλος ένοχος στο ξεθώριασμα της βαφής μαλλιών. Όσοι, λοιπόν πάτε στη πισίνα, πριν βουτήξετε απλώστε στα μαλλιά σας μια ενυδατική κρέμα. Στη συνέχεια, βάλτε το εδικό σκουφάκι για περισσότερη προστασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα