Φιλέτα με πατάτες γεμιστές

Μοσχαρίσια φιλέτα με πατάτες γεμιστές με σος γιαουρτιού.

Υλικά (για 4 άτομα):

4 φιλέτα μοσχαρίσια (ή άλλο μαλακό κομμάτι, κατάλληλο για ψήσιμο) γύρω στα 200 γρ. το καθέναλίγο πιπέρι καγιέν2 κ.γ. πάπρικα2 κ.γ. ρίγανη2 κ.γ. θυμάρι3 κ.σ. ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη4 πατάτες4 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό1-2 φρέσκα κρεμμυδάκιααλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σχίζετε τα τέσσερα φιλέτα σε διάφορα σημεία και από τις δύο πλευρές τους. Αναμειγνύετε σε ένα μικρό μπολ

το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζετε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 30′. Εν τω μεταξύ, πλένετε τις πατάτες πολύ καλά και τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε στον φούρνο, στους 200°C, για 1 ώρα και 20′, μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το σκόρδο λιωμένο. Ρίχνετε μέσα τα φιλέτα. Τα ψήνετε 4′ από την κάθε πλευρά. Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά. Ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα με τις πατάτες και ρίχνετε στην καθεμιά από μια κουταλιά γιαούρτι. Πασπαλίζετε με φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και την παρμεζάνα. Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με τις γεμιστές πατάτες.

Καλή όρεξη!

The post Φιλέτα με πατάτες γεμιστές appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα