Γευστικό και ελαφρύ ρύζι με άρωμα Ασίας

10:29 6/8/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Συστατικά:

160 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι1 κολοκυθάκι1 καρότο1 φρέσκο κρεμμυδάκι2 εκατοστά ρίζα τζίντζερ8 γαρίδες καθαρισμένεςΞύσμα από ένα limeΣάλτσα σόγιαςΗλιέλαιοΑλάτι για γεύση

Εκτέλεση:

Μαγειρεύετε το ρύζι μπασμάτι σε αλατισμένο νερό που έχει ήδη βράσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, σε μέτρια φωτιά. Αφού πάρει χρυσό χρώμα προσθέτετε το καρότο και το κολοκυθάκι κομμένα σε κύβους, το τζίνζτερ και το ξύσμα από το lime. Μαγειρεύετε για λίγα λεπτά και μετά προσθέτετε τις γαρίδες και το αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Στο τέλος προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα