Γιόγκα και πόνοι περιόδου

Ο πόνος της περιόδου ,όπως και κάθε άλλος πόνος είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα μας.

Με τη βοήθεια της γιόγκα μπορούμε να καταπολεμήσουμε τους πόνους και να ανακαλύψουμε τη γυναικεία κληρονομιά της υγείας. Πολλές γυναίκες ρωτούν συχνά αν μπορούν να κάνουν γιόγκα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Σίγουρα δεν πρέπει να πιέζουμε το σώμα μας , αλλά έχοντας τη συνήθη προφύλαξη και τη σωστή καθοδήγηση του δασκάλου ,δεν υπάρχει κανένας λόγος να εγκαταλείψετε τις πρακτικές σας. Η γιόγκα έχει να προσφέρει για την ανακούφιση των πόνων

μεθόδους αποτελεσματικούς που βοηθάνε όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή της γυναίκας. Ασάνες που πρέπει κυρίως να αποφεύγονται και τη διάρκεια της περιόδου είναι η σιρσάσανα (στήριξη στο κεφάλι) και η σαρβανγκάσανα (στήριξη στους ώμους) . Ενώ ασάνες που βοηθάνε στην ανακούφιση από τις κράμπες είναι η βατζράσανα (η στάση του κεραυνού) ,η σασανκάσανα ( η στάση του φεγγαριού ),η μαρτζαριάσανα (το τέντωμα της γάτας) και η κοιλιακή αναπνοή στη σαβάσανα (στάση του πτώματος).

Η διατροφή επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη καταπολέμηση της δυσμηνόρροιας . Αυξήστε την κατανάλωση δημητριακών και λαχανικών και μειώστε της πρωτεΐνες ιδιαίτερα το κρέας (σίγουρα οι κράμπες θα είναι λιγότερες) . Μεγάλα οφέλη θα δείτε εάν περιορίσετε το καφέ ,τη λευκή ζάχαρη ,το λευκό αλεύρι και το αποφλοιωμένο ρύζι. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μην ξεχνάτε να τρώτε μπανάνες ,να πίνετε φρέσκο χυμό από πορτοκάλι ώστε να νευρικό σύστημα να έχει ισορροπία και μην διαταραχτεί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας (ειδικά το χειμώνα) φροντίστε να κρατάτε ζεστά τα ποδιά σας. Να περνάτε καλά !

Ευχαρίστουμε την Γωγώ Βαφείδου,
Δασκάλα γιόγκα,
[email protected].

The post Γιόγκα και πόνοι περιόδου appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα