Η σημασία της παρέλασης

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, λίγες σκέψεις για το λόγο και τη σημασία της παρέλασης.

Για την ιστορία, στις 25 Μαρτίου 1821, ο Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός με τους οπλαρχηγούς Ανδρέα Λόντο και Ανδρέα Ζαϊμη, κήρυξαν την επανάσταση στη Μονή της Αγίας Λαύρας, στα Καλάβρυτα. Η έναρξη της επάναστασης, που οδήγησε στην απελεύθερωση της Ελλάδας, γιορτάζεται σήμερα με εορταστικές εκδηλώσεις και παρέλαση. Οι νέοι καθώς και ο στρατός

παρελαύνουν προς τιμή των αγωνιστών και της ημέρας εκείνης. Η σημασία της παρέλασης στις εθνικές εορτές έχει ως βασικό στόχο την εθνική ενότητα και την ενίσχυση της εθνικής συνείδησης. Εμφυσεί υπερηφάνεια και προκαλεί συγκίνηση. Συγκεκριμένα, η παρέλαση είναι στρατιωτική τελετή, κατά την οποία οι δυνάμεις προς τιμή μιας επετείου ή κάποιου άλλου σημαντικού γεγονότος εμφανίζονται δημόσια παρουσιάζοντας τα όπλα και τον εξοπλισμό τους και κάνοντας παράταξη και πορεία. Είναι μια τελετή που πραγματοποιείται από την αρχαιότητα. Σήμερα, όμως ποια είναι η πραγματική σημασία της; Οι νέοι έχουν συναίσθηση και κατανοούν πλήρως τη σημασία της; Ή απλά αντιμετωπίζουν το γεγόνος ως εθιμικό ή ευκαρία για «λούφα» από το διάβασμα; Μήπως, οι ενήλικες έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν την νέα γενιά ως αδιάφορη μπροστά σε τέτοια θέματα, πράγμα που δεν ισχύει; Μαθαίνεται στα σχολεία η ιστόρια όπως θα έπρεπε ή κάποια κεφάλαια μένουν άγνωστα, επείδη είναι εκτός ύλης ενόψει των πανελληνίων; Ποια είναι τα κριτηρία επιλόγης ενός σημαιοφόρου; Η καλή βαθμολογία, η εμφάνιση, η καταγωγή ή καλή συμπεριφορά; Ποια η θέση των γονιών, του σχολείου; Είναι μερικά ερωτήματα, που καλό είναι να μας βάλουν όλους σε σκέψη.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική τόσο για το έθνος, την ιστορία, το κράτος, εμάς, τα παιδιά, το μέλλον ΜΑΣ.

The post Η σημασία της παρέλασης appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα