#out for #what: Όλα όσα θα συμβούν αυτή την εβδομάδα

Κομβικός μήνας ο Απρίλιος σε σχέση με τα πολιτιστικά δρώμενα. Το Πάσχα σηματοδοτεί κατά παράδοση τη λήξη της σεζόν και την έναρξη των θερινών πια δρώμενων. Φεστιβάλ -μετά από 40 κύματα, θερινά σινεμά και ποτά σε mode διακοπών που αχνοφαίνονται. Αυτή η σεζόν προμηνύει, ως τότε…ας απολαύσουμε τις υπέροχες ανοιξιάτικες ημέρες!

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη, Λυρική Σκηνή

Σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει για τέσσερις

παραστάσεις τη Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη.

Μετά την καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της, τον Νοέμβριο του 2014, η αρχετυπική οπερατική ηρωίδα της Φραγκογιαννούς επιστρέφει στην Αίθουσα Τριάντη στις 15, 16, 17 και 20 Απριλίου.

Η μουσική του Κουμεντάκη δεν επιχειρεί την αναβίωση της εποχής του έργου του Παπαδιαμάντη, αλλά μια “εσωτερική αναβίωση” του ψυχογραφήματος της ίδιας της Φραγκογιαννούς. H σύνθεση ακολουθεί κάθε βήμα της Φόνισσας – άλλοτε εξωτερικεύει τον ψυχισμό της και άλλοτε βυθίζεται στους σκοτεινούς και ανήλιαγους, υπόγειους διαδρόμους της ψυχής της. Άλλοτε κοιτάζει τον κόσμο κατάματα και άλλοτε χάνεται στην ονειροπόληση. Είναι στιγμές που νιώθουμε την απέραντη μοναξιά που βιώνει η Φραγκογιαννού και άλλες που ο σαρκασμός αποσυμπιέζει τη φορτισμένη πλοκή.

Δείτε περισσότερα Galleries Ύπνος project από τη Στέγη

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κοιμάται; Πώς περνάμε το 1/3 της ζωής μας; Στον ύπνο αποκαλύπτεται ο κρυφός, απωθημένος εαυτός του ανθρώπου, αλλά συγχρόνως ο ίδιος γίνεται σώμα ευάλωτο.

To Hypnos Project είναι φεστιβάλ της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, το οποίο περιλαμβάνει έκθεση έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, περφόρμανς και sleepovers, ηχητικά έργα και περιπατητικές δράσεις, συζητήσεις, θεατρική παράσταση, ένα pyjama party και μια ειδική περιοδική έκδοση.

Aπό τις 18 Απριλίου έως τις 19 Ιουνίου 2016. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Comicdom con Athens

Στη δεύτερη δεκαετία του μπαίνει δυναμικά φέτος το Comicdom Con Athens, το διεθνές φεστιβάλ κόμικ στην Ελλάδα. Εχοντας προσελκύσει στην περσινή του διοργάνωση περισσότερους από 12.000 επισκέπτες, το φεστιβάλ ανανεώνει το ραντεβού του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και επεκτείνεται σε δυο νέους χώρους: το Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), μεταμορφώνοντας, από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, τη γειτονιά της Νεάπολης, με δράσεις, εκδηλώσεις, αλλά και street events.

Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Ματωμένος Γάμος

Δύο άνδρες, μια γυναίκα, ένας έρωτας, ένα πάθος ισχυρότερο από την αγάπη και την άγρια φύση του κόσμου γύρω τους. Ο Λεονάρντο, Η Νύφη και Ο Γαμπρός είναι αχώριστη παρέα από μικρά παιδιά, αλλά ανάμεσα στον Λεονάρντο και Τη Νύφη υπάρχει ένας αόρατος, άγριος, άρρηκτος δεσμός… Τα χρόνια περνούν, κι εκείνη, ανήσυχη και δυστυχισμένη, ετοιμάζεται για το γάμο της με Τον Γαμπρό, στη μέση της Λευκής Ερήμου, όπου ζει με τον πατέρα της. Την ημέρα πριν την τελετή, στην πόρτα της εμφανίζεται μια γριά Ζητιάνα , που της προσφέρει ένα δώρο και μια συμβουλή: «Μην τον παντρευτείς, αν δεν τον αγαπάς», ενώ παράλληλα της δίνει δυο γυάλινα στιλέτα. Ένα ρίγος διαπερνά την ψυχή και το σώμα της Νύφης.

Δείτε περισσότερα Galleries 10o Outview Festival, Ταινιοθήκη

Για έντεκα ολόκληρες μέρες (14-24/4 ) η Ταινιοθήκη της Ελλάδος φιλοξενεί την αθηναϊκή διοργάνωση που φέρνει σε πρώτο πλάνο τη διαφορετικότητα και παρουσιάζει τα highlights της queer παραγωγής. Δεκάδες ταινίες, γνωστοί καλεσμένοι και ενδιαφέροντα workshops συνθέτουν μια δελεαστική φεστιβαλική πρόταση στο κέντρο της πόλης.

Δείτε περισσότερα Galleries Girlfriends' Guide to Divorce, Πρεμιέρα ΟΤΕ CINEMA 4HD

«Αν δεν μπορείς να αποφύγεις το διαζύγιο, χαλάρωσε κι απόλαυσε το». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Lisa Edelstein που τώρα είναι έτοιμη για τη νέα σεζόν του Girlfriends” Guide to Divorce.

Πρεμιέρα στις 14/04, στις 23:00, στο ΟΤΕ Cinema 4HD.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Ύπνος Project

Keywords
Τυχαία Θέματα