Το μυστικό για αφράτα μπιφτέκια

Για να γίνουν ζουμερά και αφράτα τα μπιφτέκια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και εντάξτε τις στην προσωπική σας συνταγή.

Ο κιμάς καλό θα είναι να είναι μοσχαρίσιος (ή μισός μισός) και να έχει περαστεί από τη μηχανή 2 φορές.Προσθέστε στο μείγμα σας 1-2 κουταλιές ξύδι για να μαλακώσει και να αφρατέψει τον κιμά. Μην ανησυχείτε, δεν θα το καταλαβαίνετε καθόλου στη γεύση.Μην προτιμάτε την τριμμένη φρυγανιά αλλά μουσκεμένο ψωμί και μάλιστα μπαγιάτικο ή κουάκερ.Βάλτε κρεμμύδι τριμμένο και όχι κομμένο.Ζυμώστε καλά και τρίψτε ντομάτα αν το μείγμα σας φαίνεται στεγνό.Όλα τα μπιφτέκια πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος για να μην ξεραθούν και γίνουν σκληρά κατά το ψήσιμο.

Μπορείτε να προσθέσετε μουστάρδα ή φέτα στη ζύμη. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κεφτέδες, μπορείτε να βάλετε λίγο ούζο στο μείγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα