Aνδρέας Παπαδόπουλος (ΔΗΜΑΡ) στο koolnews: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις ανοησίες του Καμμένου

Για το “καυτό” ζήτημα των αποχωρήσεων από το δημόσιο, για την λειτουργία της κυβέρνησης και την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο koolnews.gr ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Του Γιάννη Κολοκυθά

Τι πρέπει να γίνει στο δημόσιο; Το σχέδιο Μανιτάκη είναι μονόδρομος για τη ΔΗΜΑΡ; Πως μπορεί να πειστεί η τρόικα;

Στο δημόσιο πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Κατά την εκτίμησή μου αυτό ακριβώς κάνει ο κ. Μανιτάκης με το σχέδιο που

έχει επεξεργαστεί. Δεν είναι μεταρρύθμιση οι απολύσεις. Είναι η αξιολόγηση, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων (σ.σ: η λεγόμενη κινητικότητα), η αξιοκρατία, το κλείσιμο ή η συγχώνευση οργανισμών, η άμεση λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων. Ο κ. Μανιτάκης και η ΔΗΜΑΡ λένε όχι στις αθρόες και οριζόντιες απολύσεις, οι οποίες δεν έχουν ούτε δημοσιονομικό ούτε διαρθρωτικό περιεχόμενο. Λένε, ταυτόχρονα, ναι στις απολύσεις των επίορκων, των «κοπανατζήδων» ή όσων έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν με σύννομο τρόπο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας.

Κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή από τη στάση της ΔΗΜΑΡ;

Το αντίθετο. Η κυβερνητική συνοχή, τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικό όσο και σε επίπεδο κοινωνίας, διατηρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες, δεδομένου ότι δεν μιλάμε για μια κυβέρνηση ιδεολογικής συμφωνίας αλλά στη βάση των αναγκών της χώρας. Σε κάθε περίπτωση λέμε ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι ο σεβασμός των απόψεων των κυβερνητικών εταίρων και η συνεχής προσπάθεια ανεύρεσης κοινού τόπου.

Ήρθε η ώρα η ΔΗΜΑΡ να μπει στην κυβέρνηση και με πολιτικά στελέχη;

Ειλικρινά το θέμα αυτό είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Το ζητούμενο είναι η συνοχή της κυβέρνησης και η αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Όλα τα άλλα θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα του ανασχηματισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πριν απο λίγες ημέρες την κυβέρνηση ως «καρπαζοεισπράκτορες» της Ευρώπης. Επίσης πριν απο λίγο καιρό είχατε μια έντονη τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Πάνο Σκουρλέτη όταν εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΔΗΜΑΡ μιλώντας για «τρανσέξουαλ» της Αριστεράς. Έχετε απομακρυνθεί πολύ απο τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι διαφορές σας μοιάζουν πολύ μεγάλες.

Έχουμε απομακρυνθεί πλήρως από το λαϊκισμό, την ανέξοδη κριτική και την υποσχεσιολογία, βασικά χαρακτηριστικά του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Η απουσία εναλλακτικού σχεδίου-όπως έδειξαν και τα δυσάρεστα γεγονότα της Κύπρου- οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε επιθέσεις, σε ύβρεις και σε λεκτικές υπερβολές. Είναι κρίμα το κόμμα αυτό να έχει μετατραπεί σε παρακολούθημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και να υιοθετεί πολλές από τις θεωρίες συνομωσίας και τις ανοησίες του κ. Καμμένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα