Aσφαλής η ομογένεια στην Αίγυπτο- Έκκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για ομόνοια

07:51 4/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Αγωνία για την ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου έχουν προκαλέσει οι νέες αναταραχές στη χώρα με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να κάνει έκκληση για ομόνοια και επαναφορά της σταθερότητας.

Προς το παρόν οι εγκαταστάσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και των ορθόδοξων εκκλησιών είναι ασφαλείς, με την ελληνική διπλωματική αποστολή να δίνει ωστόσο οδηγίες για λήψη μέτρων που αφορούν την ασφάλεια των κληρικών και των εργαζομένων.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, αμέσως

μετά το ανακοινωθέν του αιγυπτιακού στρατού για την αποπομπή του προέδρου Μόρσι, απέστειλε γραπτή δήλωση απευθύνοντας έκκληση για ομόνοια στο εσωτερικό της αιγυπτιακής κοινωνίας ενώ υπογράμμισε τη χαλύβδινη θέληση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να παραμείνει ακοίμητος φάρος της Ορθοδοξίας στην Αίγυπτο, όπως το πράττει κατά τη μακραίωνη ιστορία του, ενώ ζητά τη νοερή παρουσία όλων των Ελλήνων στο πλευρό της ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ελληνισμού της Αιγύπτου.

Παράλληλα μιλώντας στο RealFM ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αιγύπτου σημείωσε πως «η Αίγυπτος βρίσκεται για μια ακόμη φορά στη νεότερη ιστορία της εν μέσω έντονων κλυδωνισμών και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Η αιγυπτιακή κοινωνία δοκιμάζεται με την ομόνοια να αποτελεί ζητούμενο και την συνύπαρξη να συνιστά το αντίδοτο στον διχασμό.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, από την αρχέγονη ιστορική του κοιτίδα, διέρχεται για μια ακόμη φορά τις μυλόπετρες του χρόνου με συνείδηση της ιστορίας του και της ευθύνης του. Με χαλύβδινη θέληση στεκόμαστε φρυκτωροί της φλόγας της Ορθοδοξίας στη θεοβάδιστη χώρα του Νείλου, παρά το κρίσιμο και το έκτακτο των καιρών. Η διά της προσευχής νοερή παρουσία όλων στο πλευρό μας στερεώνει το φρόνημά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα