Blue Jasmine: Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν που γυρίστηκε στην Ελλάδα βγαίνει στις αίθουσες

Όταν η Sony Pictutes βρίσκεται στην παραγωγή και ο Γούντι Άλεν στη σκηνοθεσία μιας ταινίας, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εξαιρετικό. Ή το σινεφίλ κοινό, μπορεί να έχει το λιγότερο πολλές απαιτήσεις από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι οι απαιτήσεις αυξάνονται όταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στην καταξιωμένη ηθοποιό, Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία υποδύεται μία γυναίκα που βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού μετά το διαζύγιο από τον απατεώνα σύζυγό της. Τον απατεώνα πρώην σύζυγο υποδύεται

ο Άλεκ Μπάλντουν.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ελλάδα, γεγονός που οδηγεί την αγωνία του ελληνικού κοινού ακόμα πιο κοντά στην κορύφωση, ενώ αναμφίβολα αποτελεί την καλύτερη δυνατή διαφήμιση για τη χώρα μας.

Πάντως, όλοι κάνουν λόγο για μία εξαιρετική ταινία, ενώ η ερμηνεία της Μπλάνσετ θεωρείται ερμηνεία οσκαρικών προδιαγραφών. Δεν αποκλείεται η Μπλάνσετ να είναι μία από τις πρωταγωνίστριες του Γούντυ Άλεν -μαζί με τη Μίρα Σορβίνο, την Νταϊάν Κίτον, την Πενέλοπε Κρουζ και άλλες- που θα κερδίσουν το χρυσό αγαλματίδιο, χάρη στον ευφυέστατο σκηνοθέτη.

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία να δουν την πορεία της στις αίθουσες, ενώ δεν είναι λίγοι -μαζί και η Sony Pictures- αυτοί που πιστεύουν πως τα έσοδα του «Blue Jasmine» θα ξεπεράσουν αυτά του... φινετσάτου «Midnight in Paris». Σημειώνεται ότι η ταινία προβλήθηκε αρχικά μόνο σε έξι αίθουσες και έκανε εισπράξεις 612.767 δολάρια. Αυτό είναι το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο του Άλεν στα σχεδόν πενήντα χρόνια της δημιουργικής καριέρας του.

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα