Eurovision: Η WTF στιγμή του β΄ ημιτελικού

Ένα στιγμιότυπο που δεν προβλήθηκε από την ΕΡΤ, μπορούσε να σε πείσει απόλυτα για τον λόγο που η Eurovision ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα μουσικό πανηγύρι, κατώτερο από κάθετί άλλο.

Από τον Κωνσταντίνο Χαντζάκο-Αντωνάτο

Όπως κάθε eurovisionική βραδιά, έτσι και ο β’ ημιτελικός είχε ένα ενδιάμεσο act, ένα mini show μετά το τέλος των εμφανίσεων των υποψηφίων χωρών, το οποίο καλείται να

διασκεδάσει φιλοθεάμον κοινό και παραβρισκόμενους μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Σου θυμίζω ενδεικτικά ότι τη χρονιά που η Αθήνα έκανε την ανάλογη διοργάνωση, στο interval act του ημιτελικού ήταν ο Σάκης Ρουβάς να ερμηνεύει την international εκδοχή του «Σε έχω ερωτευτεί». Και κλάμα οι ρουβίστες. Θυμήσου το!

Για να καταλάβεις για πόσο ξεπέτα το έχει η (ανά τον πλανήτη) τηλεοπτική αναμετάδοση του διαγωνισμού, τη βραδιά του τελικού του 2006, οι τηλεθεατές δεν απόλαυσαν στους δέκτες τους στο σύνολό της την δεύτερη εμφάνιση της ΤΟΥΜΠΑΝΟ Έλενας Παπαρίζου με το «Mambo». Δες το κι αυτό!

Και έρχεται το φετινό, πραγματικό κλαπατσίμπαλο, interval act του ημιτελικού στο οποίο εμφανίστηκε η χαρά των φανατικών του διαγωνισμού. Οι νικητές των 5 τελευταίων διαγωνισμών της Eurovision εμφανίζονται στη σκηνή και τραγουδούν τα κομμάτια που τους χάρισαν το τρόπαιο, διασκευασμένα σε ethnic στυλ. Live, ψιλοπαράφωνα και με περισσή αναίδεια – για αυτήν την τελευταία μπορείς απλά να δεις το ύφος του Dima Bilan, ναι του φλούφλη που κέρδισε τον Ρουβά το 2009.

Μόνη φωτεινή εξαίρεση η Lena, η γερμανίδα τραγουδίστρια που συμμετείχε πέρσι και πρόπερσι στο show. Η γκόμενα έσκασε μύτη πιο γυναίκα από ποτέ, αεράτη και ανανεωμένη. Κορίτσαρος που χαίρεσαι να τον βλέπεις και να τον ακούς. Have a look!

Διαβάστε ακόμα:

* Τι θα θυμάσαι από τον ημιτελικό…

* Περασμένα μεγαλεία

* Ελευθερία ή θάνατος

Keywords
Τυχαία Θέματα