F1 Grand Prix Spa 2013: Ρεσιτάλ S. Vettel στο Spa

Την πέμπτη φετινή νίκη του (και την 31η στην καριέρα του) πέτυχε ο S. Vettel στο Βέλγιο, κάνοντας άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου.

Χωρίς βροχή και χωρίς συγκινήσεις και απρόοπτα εξελίχθηκε η 11η διοργάνωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1. Νικητής για δεύτερη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Sebastian Vettel, με τον Fernando Alonso να επιστρέφει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, τερματίζοντας

στην δεύτερη θέση, έχοντας ξεκινήσει από την ένατη. Στο τρίτο σκαλί του podium ανέβηκε ο κάτοχος της pole position, Lewis Hamilton.

Άσχημη εξέλιξη είχε ο αγώνας για τον Kimi Raikkonen που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στα φρένα της Lotus F1. Ήταν η πρώτη εγκατάλειψη του Φινλανδού μετά το Grand Prix του 2009 στη Γερμανία (με τη Ferrari).

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο Spa ήταν για ακόμα μία φορά ο F. Alonso. Ο Ισπανός τερμάτισε στη δεύτερη θέση ενώ εκκινούσε από την ένατη. Αντίθετα ο L. Hamilton, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την συνεχόμενη pole position και αρκέστηκε στην Τρίτη θέση. Με αυτόν τον τερματισμό ο 28χρονος κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών και βρίσκεται 58 βαθμούς πίσω από τον S. Vettel (139).

Την χειρότερή του εμφάνιση από τη στιγμή που γύρισε στην F1 είχε στο Βέλγιο ο Kimi Raikkonen, που εγκατέλειψε και από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έπεσε στην τέταρτη (134 βαθμούς). Αιτία τα τα φρένα του μονοθέσιου του, που δεν δούλεψαν στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Felipe Massa 19 γύρους πριν το τέλος τους αγώνα.

Άτυχος ήταν και ο Paul Di Resta που εκκινούσε από την πέμπτη θέση με τη Force India-Mercedes. Ο Σκοτσέζος έπεσε θύμα της απερίσκεπτης ενέργειας του Pastor Maldonado με τη Williams-Renault ο οποίος τον εμβόλισε στην τελευταία στροφή της πίστας στην προσπάθεια του να τον προσπεράσει.

H νίκη του S. Vettel, του δίνει ένα προβάδισμα 46 πόντων (197 βαθμοί) από το δεύτερο Fernando Alonso με τη Ferrari (151 βαθμοί). Το πλεονέκτημα του Γερμανού πρωταθλητή είναι πλέον πολύ μεγάλο για την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου του, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πλέον ο Sebastian Vettel μπαίνει στο «Hall of Fame» του motorsport. Με την νίκη αυτή ισοφαρίζει τον Nigel Mansell και έχει μόλις μία νίκη πίσω από τον Fernando Alonso (32) που βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Την πρώτη θέση στις νίκες έχει ο Michael Schumacher (91), με δεύτερο τον Alain Prost (51) και τρίτο τον αείμνηστο Ayrton Senna (41).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. S. Vettel (Red Bull-Renault) 1.23:42,196”

2. F. Alonso (Ferrari) +16,869”

3. L. Hamilton (Mercedes AMG GP) +27,734”

4. N. Rosberg (Mercedes AMG GP) +29,872”

5. M. Webber (Red Bull-Renault) +33,845”

6. J. Button (McLaren-Mercedes) +40,794”

7. F. Massa (Ferrari) +53.922”

8. R. Grosjean (Lotus-Renault) +55,846”

9. A. Sutil (Force India-Mercedes) +1: 09,547”

10. D. Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) +1:13,470”

Keywords
Τυχαία Θέματα