Grand Prix Καναδά 2013: Εύκολη νίκη για τον S. Vettel

Η πρώτη νίκη του S. Vettel στον Καναδά (και 29η της καριέρας του) τον εδραιώνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερος τερμάτισε ο F. Alonso και τρίτος ο L. Hamilton.

Η τρίτη προσπάθεια έφερε αποτέλεσμα για τον Sebastian Vettel (Red Bull-Renault). Ο 25χρονος τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τα προηγούμενα

δύο χρόνια ξεκινούσε από την pole position στον Καναδά αλλά δεν μπορούσε να πάρει τη νίκη. Φέτος το κατάφερε με τον πιο επιβλητικό τρόπο, ελέγχοντας πλήρως τον (βαρετό κατά τα άλλα) αγώνα και ρίχνοντας γύρο μέχρι και τον έκτο Jean-Eric Vergne.

Κάνοντας εξαιρετική εκκίνηση, ο S. Vettel , δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο του αγώνα, ανοίγοντας συνεχώς τη διαφορά του από τον Lewis Hamilton που βρισκόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στη δεύτερη θέση.

Ακόμα και όταν έκανε λάθος (στον 52ο γύρο, όπου βγήκε στο γρασίδι) η διαφορά του ήταν τέτοια σε εκείνο το σημείο (+18″ από τον δεύτερο L. Hamilton) που δεν έθεσε σε κίνδυνο την πρώτη θέση.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο F. Alonso, που κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του podium περνώντας τον Hamilton στον 63ο γύρο με τα μονοθέσιά τους να έχουν επαφή.

Νωρίτερα (στον 42ο ) ο Ισπανός είχε περάσει τον Mark Webber, ο οποίος είχε μια άτυχη στιγμή. Ο Αυστραλός στην προσπάθειά του να ρίξει γύρο στον D. van der Garde, ο Ολλανδός αγνόησε τις μπλε σημαίες, τον έκλεισε με αποτέλεσμα τα μονοθέσιά τους να ακουμπήσουν και να σπάσουν την εμπρός αεροτομή της Red Bull Renault του M. Webber.

Ο Nico Rosberg έφερε τη Mercedes AMG GP στην πέμπτη θέση ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική σε σχέση με τον L. Hamilton.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε o Jean-Eric Vergne τερματίζοντας έκτος, ενώ ο Paul di Resta (που ξεκίνησε από την 17η θέση)έφτασε μέχρι την έβδομη, στον 100ο αγώνα της Sahara Force India.

Καλή εμφάνιση για τον Felipe Massa που στον τελευταίο γύρο «έκλεψε» με ωραία κίνηση την 8η θέση από τον Kimi Raikkonen, έχοντας ξεκινήσει από την 16η θέση.

Ο Φινλανδός πιλότος της Lotus F1 ξεκίνησε από τη 10η θέση λόγω ποινής που δέχθηκε μετά τις κατατακτήριες γιατί πήρε λάθος θέση στην έξοδο του pitlane, δεν έκανε καλό αγώνα αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια των 70 γύρων.

Το πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν πολύ δύσκολο για τον «iceman» που αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα, είχε ένα αργό pit stop όπου έχασε χρόνο λόγω λάθους του ανθρώπου που κρατούσε το γρύλο, ενώ είχε και θέμα με την κατανάλωση του καυσίμου. Η πτώση της καρό σημαίας τον βρήκε στην ένατη θέση έχοντας δεχθεί γύρο από τον S. Vettel. Το μόνο θετικό, ήταν ότι ισοφάρισε το ρεκόρ των 24 συνεχόμενων τερματισμών στους βαθμούς που είχε ο Michael Schumacher.

Την βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισε ο Adrian Sutil, ο οποίος μάλιστα εξέτισε και ποινή διέλευσης από τα pits γιατί αγνόησε μπλε σημαίες.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 28-30 Ιουνίου με τον αγώνα του Silverstone.

Τα αποτελέσματα

1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1.32:09,143”

2. Fernando Alonso (Ferrari) + 14,408”

3. Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) + 15,942”

4. Mark Webber (Red Bull-Renault) + 25,731”

5. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) + 1:09,725”

6. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Ferrari) + 1 γύρος

7. Paul di Resta (Force India-Mercedes) + 1 γύρος

8. Felipe Massa (Ferrari) + 1 γύρος

9. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) + 1 γύρος

10. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) + 1 γύρος

Βαθμολογία οδηγών

Sebastian Vettel 132

Fernando Alonso 96

Kimi Raikkonen 88

Lewis Hamilton 77

Mark Webber 69

Nico Rosberg 57

Felipe Massa 49

Paul di Resta 34

Romain Grosjean 26

Jenson Button 25

Keywords
Τυχαία Θέματα