H διάσωση του sex symbol Ράιαν

Cool αδιαφορία, μισόλογα, περιορισμένες εκφράσεις. Ναι, ο καθένας μπορεί να γίνει Ράιαν στη θέση του Γκόσλινγκ, αρκεί να ακολουθήσει τις 10 βασικές οδηγίες.

Από τον Νίκο Φωτάκη

Μόλις έκλεισε τα 31 του χρόνια (στις 12 Νοεμβρίου), και ήδη διεκδικεί στα εξώφυλλα των περιοδικών τη θέση που πέρσι είχε ο Μπράντλεϊ Κούπερ – αυτή του επόμενου «μεγάλου άντρα σταρ του Χόλιγουντ», αυτού δηλαδή που θα διαδεχτεί τον Τζόνι Ντεπ ή τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Δεν είναι τυχαίο πως η σεζόν δεν έχει καν ξεκινήσει και ήδη επικρατεί ένα overdose Ράιαν Γκόσλινγκ. Είναι παντού, με αυτό το μισό χαμόγελο, το προσηνές, καλοπροαίρετο βλέμμα, την ψεύτικη συστολή, την ελαφρώς αμήχανη στάση σώματος, με τζιν, με κοστούμια, με γένια, χωρίς γένια, με τα μαλλιά γλειμμένα σαν να άδειασε πάνω τους ένα σωληνάριο Brylcreem – ή με τα ξανθά του τσουλούφια να πετάνε ατίθασα, σαν να γνέφουν στα κορίτσια να πάνε κοντά του.

Ναι, το φθινόπωρο του 2011 μας έχουν κάνει κλύσμα τον Ράιαν Γκόσλινγκ, και αν νομίζεις ότι μπορείς να τον αποφύγεις, απατάσαι – ή μάλλον υπολογίζεις χωρίς τον αιθουσάρχη του σινεμά. Με τρεις ταινίες, μια για κάθε βασικό κινηματογραφικό είδος –δράμα (το πολιτικό The Ides of March), κομεντί (Crazy, Stupid, Love) και περιπέτεια (το συναρπαστικό Drive)–, ο Γκόσλινγκ είναι ο σταρ της σεζόν.

Kαι σαν να μην έφτανε αυτό, πλασάρεται και ως «το sex symbol της εποχής της κρίσης». Μακριά από τα αλαζονικά, επιθετικά πρότυπα των περασμένων ετών, ο πρωταγωνιστής του Notebook, του Blue Valentine και του Half Nelson ενσαρκώνει –υποτίθεται – τη «νέα αρρενωπότητα», μια ανεπιτήδευτη, χαλαρή, ευαίσθητη εκδοχή του ανδρισμού που κάνει τις γυναίκες να τρελαίνονται και τους άντρες να ζηλεύουν.

Ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί συμβαίνει αυτό, πάρ’ το απόφαση: η αντίσταση είναι μάταιη – αντί να χάνεις χρόνο, προσπάθησε να τον αντιγράψεις, και δεν θα χάσεις:

1. Δείξε αδιαφορία. Το πρώτο βήμα στο να καταφέρεις να γίνεις αρεστός είναι να μην προσπαθήσεις καθόλου. Ή, έστω, να δείχνεις ότι δεν προσπαθείς, ότι δεν σε νοιάζει. Αντιμετώπισε την ίδια την ιδέα τού να είσαι ελκυστικός σαν αστείο.

2. Όσο αδιαφορείς, φτιάξε σώμα. Ναι, όλο αυτό δεν έχει σημασία, αλλά είναι άλλο να λες «δεν έχω ιδέα τι είναι ανδρισμός και γιατί ο κόσμος ασχολείται με το σεξαπίλ μου» και να έχεις μπιρόκοιλα κι άλλο να το λες και να επιδεικνύεις με κάθε ευκαιρία τους μαρμάρινους κοιλιακούς σου.

3. Μη μιλάς – μουρμούρισε. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ κατάφερε να θεωρείται ο καλύτερος σύγχρονος ηθοποιός μιλώντας μέσα από τα δόντια του με μια συρτή, ψεύτικη προφορά (ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι προσπάθησε επίτηδες να κρύψει την καναδέζικη προφορά του, με αποτέλεσμα να του κολλήσει ένας τρόπος ομιλίας που δεν είναι ο φυσικός του). Θα διαπιστώσεις ότι όταν ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι λες, κρέμεται από το στόμα σου. Άσε που αυτό το στυλ προσθέτει μυστήριο.

4. Αγκάλιασε την παιδική πλευρά σου. Ο Γκόσλινγκ ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα από τα παιδάκια του New Mickey Mouse Club δίπλα στη

Keywords
Τυχαία Θέματα