H “δημοσιογραφία της φουστανέλας”

Εθνική. Δεύτερο ματς. Η έντυπη αισιοδοξία ξεχειλίζει από το πρωί. Σερβιρισμένη ζεστή, ζεστή στο μανταλάκι του περιπτέρου, βλέπει στα μάτια των Τσέχων τα ιδανικά θύματα. Κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Διότι, το πρόβλημα με την υπέρμετρη αισιοδοξία είναι, ότι συχνά, πυκνά έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα, όση ο Κασιδιάρης με τον Γκάντι.

Η Τσεχία δεν είναι ο αντίπαλος που θα μας χαρίσει ένα ήσυχο βράδυ. Είναι μια ομάδα τσαντισμένη λόγω της τεσσάρας που έφαγε στην πρεμιέρα

από το ρωσικό παρεάκι, είναι μια ομάδα που διαθέτει στη μηχανή της πραγματικούς σταρ όπως ο Ροζίτσκι, ο Μπάρος και ο Τσεχ, είναι μια ομάδα που παίζει το τελευταίο της χαρτί στη διοργάνωση.

Κι αν η «Αγία Τριάδα» των Τσέχων μοιάζει κομματάκι γερασμένη σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς τα γερασμένα άλογα. Στην τελική, παραείναι πρόσφατο το παράδειγμα του 35χρονου Αντρέι Σεφτσένκο που «σκότωσε» χτες το βράδυ τα όνειρα των Σουηδών, την ώρα που πολλοί δεν τον υπολόγιζαν καν στη βασική ενδεκάδα της συνδιοργανώτριας Ουκρανίας.

Καλό είναι, λοιπόν, να μείνει χαμηλά η μπάλα των προσδοκιών, σήμερα το απόγευμα, για να μην ξαναμάθουμε από πρώτο χέρι πόσο μικρή είναι η απόσταση που χωρίζει την άκρατη  αισιοδοξία από τα πρωτοσέλιδα «Πετάξτε τις φανέλες». Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Η Εθνική για να μπορέσει να φύγει με το τρίποντο σήμερα από το γήπεδο θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν. Να δώσει το 100% και αυτό ίσως να μην είναι αρκετό. Η εικόνα της «διαλυμένης»  Τσεχίας κόντρα στην Ρωσία ανήκει στο περασμένο τριήμερο. Σήμερα στο γήπεδο θα μπει μια άλλη ομάδα, μια άλλη Τσεχία. Ο Σάντος και οι διεθνείς το γνωρίζουν καλά αυτό. Θα πρέπει να το αποδείξουν και στο χορτάρι…

Διαβάστε ακόμα:

* Μπράβο, ρε μάγκες!

* Τέλος εποχής ή χαμένες προσδοκίες;

* Ήρθε (;) η ώρα του ΟΑΚΑ

* Ε, ήταν η ώρα του Σπανούλη

Keywords
Τυχαία Θέματα