Mε τη βούλα του Σαμαρά η «θεωρία των δύο άκρων» – Τι θα πει στην πολιτική επιτροπή

Πρεμιέρα σήμερα του Αντώνη Σαμαρά ενώπιον του κομματικού του ακροατηρίου, μετά τα γεγονότα της Χρυσής Αυγής που σφράγισαν την επικαιρότητα των τελευταίων εβδομάδων και καθόρισαν την νέα κομματική επιχειρηματολογία του κόμματος της ΝΔ

πάνω στην θεωρία των δύο άκρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί σήμερα στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και αναμένεται να αφιερώσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις δικαστικές και αστυνομικές έρευνες για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει ενώπιον των στελεχών του ότι θα φτάσει μέχρι τέλους στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής ενώ θα δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης του στους Νίκο Δένδια και Χαράλαμπο Αθανασίου για τους χειρισμούς τους, οι οποίοι έχουν δεχθεί έντονη κριτική από το εσωτερικό του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να «επαναπατρίσει» τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και γι’ αυτό θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα αναφερθεί σε αυτό το ακροατήριο. Η νέα ρητορική εκφράζεται ήδη από τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη. Μπαλτάκο αλλά και από τον στενό του συνεργάτη, βουλευτή Επικρατείας, Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Με αφορμή την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή όσον αφορά το ζήτημα της διακοπής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος της ΝΔ ενδέχεται να εξαπολύσει δριμεία κριτική στο κόμμα της Κουμουνδούρου στο οποίο μάλιστα θα ζητήσει να αποκηρύξει οποιαδήποτε μορφή βίας χωρίς περιστροφές και αστερίσκους.

Μήνυμα στους δανειστές για τα μέτρα

Ο Αντώνης Σαμαράς θα θελήσει παράλληλα να καθησυχάσει τους βουλευτές του ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα περικοπών συντάξεων και μισθών στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα και προς τους δανειστές οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα μπέρδεψαν τις γραμμές τους και αλληλοδιαψεύστηκαν για τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις που έκαναν για την ελληνική οικονομία, τις αγορές και το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα θελήσει να επισημάνει τα βήματα που έχει κάνει μέσα σε έναν χρόνο η Ελλάδα, δημιουργώντας σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή με δυνατές συμμαχίες (Ισραήλ, TAP) –κεκτημένο το οποίο, όπως επισημαίνει, δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο υπό συνθήκες αποσταθεροποίησης που μπορεί να προκληθούν και με παράλογα αιτήματα των δανειστών.

Αναπάντητο είναι ακόμα το ερώτημα αν ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να αναφερθεί σε ειδικότερα ζητήματα όπως πετρέλαιο θέρμανσης, αντιρατσιστικό, προγραμματική συμφωνία.

Τέλος, στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ η οποία θα είναι η πρώτη επίσημη του νέου Γραμματέα Α. Παπαμιμίκου αναμένεται να πάρουν τον λόγο - εκτός από τον Πρωθυπουργό - υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα