MotoGP Grand Prix Ολλανδίας 2013 – Η πρώτη pole position για τον C. Crutchlow

Εκπληκτική μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές των MotoGP για το Grand Prix της Ολλανδίας με την pole position να αλλάζει 5 φορές χέρια στα τελευταία δευτερόλεπτα. Από την πρώτη σειρά της εκκίνησης ξεκινούν οι C. Crutchlow (Tech3 Yamaha) στην pole position, Marc Marquez (Honda) στη δεύτερη θέση και Stefan Bradl (LCR Honda) στην τρίτη, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Για την ιστορία, ο τελευταίος Βρετανός αναβάτης που ξεκίνησε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας

από την pole position, ήταν ο Jeremy McWilliams, στο Phillip Island, το 2002.

Το δεκαπεντάλεπτο του Q2 από το οποίο προέκυψε ο πρώτος των κατατακτήριων δοκιμών στο Assen ήταν το πιο συναρπαστικό ολόκληρης της χρονιάς. Κερδισμένος και φυσικά ταχύτερος, ήταν ο Cal Crutchlow που έφερε την YZR-M1 της Yamaha Tech 3 στην πρώτη θέση πανηγυρίζοντας την παρθενική pole position της καριέρας του με χρόνο 1'34.398.

Για να καταλήξει όμως η pole στον 27χρονο Βρετανό η πρωτιά πέρασε από άλλους τέσσερις αναβάτες. Μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν ο Dani Pedrosa (Honda), ο οποίος είχε πτώση.Ακολούθησαν οι: Valentino Rossi και Stefan Bradl που έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη του pole στη μεγάλη κατηγορία.

Μόνο που οι Marc Marquez - Cal Crutchlow δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο 20χρονος αναβάτης της Honda ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, για να δει σχεδόν αμέσως τον C. Crutchlow να βελτιώνει τον χρόνο του κατά 0,357” και να «κλέβει» την πρώτη θέση.

Mετά από καιρό ο Valentino Rossi κατάφερε να κάνει καλές κατατακτήριες σημειώνοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο.

Απογοητευτική εμφάνιση από τον Andrea Dovizioso (Ducati) που δεν κατάφερε να προκριθεί από το Q1 και θα ξεκινήσει από την 15η θέση.

Άσχημη πτώση είχε ο Marc Marquez 7 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας (φωτογραφίες) με αποτέλεσμα να υποστεί μικρά κατάγματα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού του χεριού και στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς δεν θα έχει πρόβλημα να αγωνιστεί.

Όλοι όμως περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με τον Jorge Lorenzo ο οποίος επιστρέφει στο Assen μετά την εγχείρηση στη Βαρκελώνη. Αν το Σάββατο περάσει τα ιατρικά τεστ θα επιχειρήσει να πάρει μέρος στον αγώνα, ξεκινώντας από τη 12η θέση.

Η σειρά της εκκίνησης

1 Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3) 1:34,398”

2 Marc Marquez (Honda) +0,357”

3 Stefan Bradl (LCR Honda) +0,480”

4 Valentino Rossi (Yamaha) + 0,576”

5 Dani Pedrosa (Honda) + 0,608”

6 Bradley Smith (Yamaha Tech 3) +1,056”

7 Aleix Espargaro (Aspar ART) +1,102”

8 Alvaro Bautista (Gresini Honda) +1,110”

9 Randy De Puniet (Aspar ART) + 1,224”

10 Nicky Hayden (Ducati Team) +1,510”

Keywords
Τυχαία Θέματα