MotoGP Indianapolis 2013: Μ. Marquez από την αρχή ως το τέλος

Ο Marc Marquez ολοκλήρωσε ένα Σαββατοκύριακο κυριαρχίας με τη νίκη του στο Grand Prix της Ιντιανάπολις. Η ομάδα της Honda πέτυχε το ένα-δύο με τον Dani Pedrosa στη δεύτερη θέση και τον Jorge Lorenzo (Yamaha) στην τρίτη. Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Valentino Rossi (Yamaha) που νίκησε τους Cal Crutchlow

(Tech 3 Yamaha) και Alvaro Bautista (Gresini Honda) για να τερματίσει τέταρτος.

Με τη νίκη αυτή ο Μ. Marquez, κέρδισε κάθε session στο οποίο αγωνίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο (Ελεύθερες δοκιμές, κατατακτήριο αγώνα και Grand Prix) κάτι που τελευταίος πέτυχε πέρυσι ο Casey Stoner στο Grand Prix της Αυστραλίας.

Η νίκη του αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη στη μεγάλη κατηγορία ενώ πέτυχε και το «clean sweep» στις ΗΠΑ... καθαρίζοντας τους αγώνες του Austin, της Laguna Seca και της Indianapolis.

Βέβαια ο 20χρονος μπορεί να ξεκίνησε από την pole position, αλλά έκανε άλλη μία κακή εκκίνηση. Είδε να τον περνούν τόσο o J. Lorenzo όσο και ο D. Pedrosa. Τους προσπέρασε στον ένατο και 13ο γύρο αντίστοιχα, όταν και οι δύο έριξαν το ρυθμό τους μετά από πόνους στις τραυματισμένες κλείδες τους.

Ο D. Pedrosa φαινόταν πως θα τερμάτιζε τρίτος όμως πέτυχε ένα προσπέρασμα έκπληξη στον J. Lorenzo, στον προτελευταίο γύρο. Αυτό σηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση και των δύο στο podium από την Καταλανικό Grand Prix στη Βαρκελώνη πριν από περίπου δύο μήνες.

Στην τέταρτη θέση, τερμάτισε ο συναθλητής του J. Lorenzo V. Rossi ο οποίος ξεκίνησε ένατος. Ο Ιταλός πέρασε τους δύο στο τελευταίο γύρο και ενώ ήταν απασχολημένοι με την μεταξύ τους μονομαχία.

Οι Bradley Smith (Tech 3 Yamaha), Nicky Hayden (Ducati) και Andrea Dovizioso (Ducati) ολοκλήρωσαν τη δεκάδα. Ο Βρετανός debutant (ο οποίος έφτασε ως την τέταρτη θέση χάση στην καλή του εκκίνηση) ξεπέρασε τις μοτοσυκλέτες της Scuderia όταν ο Ν. Hayden πίεσε τον Α. Dovizioso στην τελευταία στροφή.

Αυτή η σκηνή ήταν σχεδόν μια επανάληψη της τελευταίας στροφής στο Assen όπου ο B. Smith επωφελήθηκε επίσης.

Τέσσερις αναβάτες δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα. Πρόκειται για τους Blake Young (πτώση στον πρώτο γύρο) Randy de Puniet (προβλήματα στον κινητήρα), Lukas Pesek (Came Ioda Racing Project) και Yonny Hernandez (PBM). Δεν ξεκίνησαν οι Ben Spies και Karel Abraham (τραυματίστηκαν ξανά).

Επόμενη διοργάνωση το Grand Prix της Τσεχίας στο Brno, όπου ο Μ. Marquez πηγαίνει με (188 βαθμούς) έχοντας 21 πόντους διαφορά από τον D. Pedrosa (167). Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2012 J. Lorenzo (153 βαθμούς) βρίσκεται πλέον 35 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο στην τρίτη θέση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Marc Marquez (Honda) 44:52,463”

2. Dani Pedrosa (Honda) +3,495”

3. Jorge Lorenzo (Yamaha) +5,704”

4. Valentino Rossi (Yamaha) +19,895”

5. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) +19,955”

6. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +20,061”

7. Stefan Bradl (LCR Honda) +24,842”

8. Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) +40.690s

9. Nicky Hayden (Ducati) +40,701”

10. Andrea Dovizioso (Ducati) +40,823”

Keywords
Τυχαία Θέματα