MotoGP Mugelo 2013: Επεισοδιακή συνέχεια

12:15 1/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Στους λόφους της Τοσκάνης, στην υπέροχη πίστα του Mugello στην Ιταλία, γίνεται ο 5ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

«Ίσως το πιο συναρπαστικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP». Αυτή τη δήλωση θα την διαβάσετε από πολλούς για το πώς εξελίσσεται το Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών. Η μέχρι τώρα πορεία του θεσμού είναι συναρπαστική καθώς στη βαθμολογία οι διαφορές είναι πολύ μικρές και το θέαμα πολύ καλό.

Όμως ο αγώνας της Ιταλίας ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό

και ευτυχώς χωρίς τραυματισμό ατύχημα του Marc Marquez στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ο αναβάτης της Honda έχοντας περίπου 340 χιλιόμετρα στην ευθεία της πίστας, τη στιγμή που έπιασε τα φρένα για να επιβραδύνει έχασε την πρόσφυση στον εμπρός τροχό. Η μοτοσυκλέτα κατευθύνθηκε προς τον τοίχο. Ο Μ. Marquez αντέδρασε άμεσα και πήδηξε από τη μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να αποφύγει κάτι χειρότερο.

Να πως περίγραψε ο αναβάτης τη στιγμή στο debrief του για την ομάδα:

«Μετά τον λόφο στην ευθεία έπιασα τα φρένα αλλά έχασα το μπροστινό. Προσπάθησα να το σώσω, αλλά η μοτοσικλέτα κινήθηκε προς τον τοίχο και πήδηξα για να αποφύγω τη σύγκρουση. Χτύπησα το σαγόνι μου δυνατά και ο αυχένας μου τεντώθηκε έντονα. Επίσης έχω ένα χτύπημα στο δεξί ώμο, το χέρι και το πόδι αλλά γενικά είμαι καλά. Ευχαριστώ όλη την ιατρική ομάδα που έφτασαν τόσο γρήγορα στο σημείο και με βοήθησαν. Τώρα πρέπει να ξεκουραστώ και να δω πως θα είμαι αύριο το πρωί».

Ο Marc Marquez θα δοκιμάσει να οδηγήσει στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ένα άλλο νέο είναι η επιστροφή της Suzuki στο MotoGP. Η ιαπωνική εταιρία έκανε δοκιμές στο Motegi. Ο Randy De Puniet ταξίδεψε στην Ιαπωνία να συναντήσει την ομάδα της Suzuki και να οδηγήσει για πρώτη φορά το πρωτότυπο με το οποίο το ιαπωνικό εργοστάσιο στοχεύει να επιστρέψει στα Grand Prix.

Το τεστ, που έγινε υπό το βλέμμα του Davide Brivio ο οποίος έχει αναλάβει να διευθύνει την ομάδα, πήγε καλά σύμφωνα με τους ανθρώπους της Suzuki και πλέον όλοι είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα που θα γίνεις το επίσημο τεστ μετά το GP της Βαρκελώνης.

Στα νέα των ομάδων ο Dani Pedrosa (Honda) έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η νίκη του στο LeMans τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά έπειτα από το 2008. Η Honda σίγουρα είναι πολύ καλή φέτος και σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος είναι η καλύτερη μοτοσικλέτα, κάτι που βοηθά τον Ισπανό. Στο Mugello ο D. Pedrosa θα προσπαθήσει να κερδίσει ξανά.

Στη Yamaha ο Jorge Lorenzo έκανε έναν από τους χειρότερους αγώνες των τελευταίων ετών στο Le Mans. Ο πρωταθλητής του 2012 παραπονέθηκε μετά τον αγώνα πως το πίσω ελαστικό του είχε κάποιο ελάττωμα. Οι τεχνικοί της Bridgestone εξέτασαν το πίσω ελαστικό του J. Lorenzo και διαπίστωσαν πως δεν είναι κανένα πρόβλημα, κάτι που έκανε τον Ισπανό να μαζευτεί στις δηλώσεις του και να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα τελικά ήταν στη ρύθμιση της μοτοσικλέτας. Στο Mugello ο J. Lorenzo θέλει μόνο νίκη αν θέλει να κόψει τη φόρα των αντιπάλων του.

Για τον Valentino Rossi το Le Mans ήταν εξαιρετικό μέχρι τη στιγμή που… είχε πτώση. Η ιταλική πίστα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Rossi να κυνηγήσει τη νίκη μπροστά στους χιλιάδες θαυμαστές του. Η πίεση θα είναι μεγάλη, αλλά η εμπειρία του Ιταλού superstar αναμένεται να είναι κλειδί για μια πιθανή επιτυχία.

Στην Ducati η βροχή του Le Mans παραλίγο να φέρει του δύο στο podium.. Ο Andrea Dovizioso οδήγησε την κούρσα για αρκετούς γύρους, κάτι που είχαμε να δούμε από την κυριαρχία του C. Stoner, αλλά στο τέλος δεν άντεξε και υποχώρησε στην 4η θέση.

Το Mugello είναι το σπίτι της Ducati, οι αναβάτες της έχουν κάνει πολλές δοκιμές ώστε να είναι έτοιμοι για τη συγκεκριμένη πίστα. Στην ιταλική πίστα αναμένεται να επιστρέψει και ο Ben Spies έπειτα από σχεδόν έναν μήνα απουσίας.

Το πρώτο του φετινό βάθρο στο MotoGP πέτυχε στο Le Mans ο Cal Crutchlow με την Yamaha Tech3. Στην Ιταλία τα βλέμματα θα είναι πάνω του, αλλά η Yamaha του υστερεί σε τελική ταχύτητα κάτι, που ίσως να του δημιουργήσει πρόβλημα στη μεγάλη ευθεία της πίστας.

Στην κατηγορία CRT για μια ακόμα φορά τον πρώτο λόγο θα έχουν οι αναβάτες της Power Electronics Aspar Aprilia με πρωταγωνιστή τον Aleix Espargaro.

Keywords
Τυχαία Θέματα