MotoGP Sachsenring 2013: Στην pole o M. Marquez – Tραυματισμός για D. Pedrosa

Για τρίτη φορά φέτος ο Marc Marquez (Honda) θα ξεκινήσει αγώνα από την pole position. Ο 20χρονος «έγραψε» τον καλύτερο χρόνο (1:21.311) που του χάρισε την πρώτη θέση της εκκίνησης στο Sachsenring. Δίπλα του (δεύτερος) ξεκινά ο C. Crutchlow (Yamaha Tech 3) και την πρώτη σειρά κλείνει ο V. Rossi (Yamaha). Όμως είχαμε έναν ακόμη τραυματισμό αυτόν του D. Pedrosa (Honda). Η ομάδα θα πάρει την απόφαση για τη

συμμετοχή του 26χρονου την ημέρα του αγώνα.

Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda, όπως και πολλοί άλλοι, είχε ένα highside στον πρώτο του γύρο με αποτέλεσμα να προσγειωθεί δυνατά στο οδόστρωμα και να χτυπήσει τον ταλαιπωρημένο αριστερό του ώμο (τον οποίο έχει σπάσει 2 φορές στο πρόσφατο παρελθόν Motegi 2010 - Le Mans 2011) και στον οποίο έχει υποβληθεί πέντε φορές σε χειρουργική επέμβαση.

Οι πρώτες ακτινογραφίες πάντως δείχνουν ότι δεν έχει υποστεί κάποιο κάταγμα, αλλά θα χρειαστούν κι άλλες εξετάσεις και για το λόγο αυτό ο D. Pedrosa μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Chemnitz.

Έτσι ο Marc Marquez έχει την ευκαιρία για μία νίκη αφού ξεκινά από την pole position. Πρέπει όμως να περάσει τον Cal Crutchlow, που δείχνει να έχει ξεπεράσει το ατύχημα που είχε την Παρασκευή και φυσικά το θρύλοValentino Rossi.

Η τελευταία φορά που ο πολυπρωταθλητής ξεκίνησε αγώνα από την πρώτη σειρά της εκκίνησης ήταν στις 31 Οκτωβρίου του 2010 στον αγώνα του Estoril.

Ο Stefan Bradl που είχε και μια πτώση, σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της διαδικασίας, με τον Aleix Espargaro να κλέβει την παράσταση και να φτάνει μέχρι την πέμπτη θέση οδηγώντας εντυπωσιακά την CRT της Aprilia.

Ο Nicky Hayden ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati, σημειώνοντας τον έκτο χρόνο, ενώ πολύ καλά τα πήγε και ο Bradley Smith που πλασαρίστηκε στην έβδομη. Ακολούθησαν ο Alvaro Bautista, o Andrea Dovizioso, o Claudio Corti και ο Danilo Perucci.

Σε ό,τι αφορά στον Jorge Lorenzo, o Ισπανός βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής στη Βαρκελώνη και το πρωί του Σαββάτου (13/ 6 )υποβλήθηκε σε επέμβαση αντικατάστασης της πλάκας τιτανίου που του είχε τοποθετηθεί κατά την πρώτη επέμβαση μετά τον τραυματισμό του στο Assen. Η επέμβαση διήρκεσε περίπου 2 ώρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την Κυριακή (14/6) θα αποφασιστεί αν θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να τρέξει στον αγώνα της Laguna Seca το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Keywords
Τυχαία Θέματα