New York Times: Ναι, εξετάζεται η εκχώρηση ελληνικής περιουσίας – Το θέμα μπορεί να «ρίξει» την κυβέρνηση

Νέο δημοσίευμα των New York Times αναφέρεται στο ζήτημα της εκχώρησης της ελληνικής περιουσίας σε ξένη εταιρεία κάνοντας μάλιστα λόγο για πιθανότητα «κατάρρευσης της κυβέρνησης».

Με τίτλο «οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να επιταχύνουν την πώληση της ελληνικής περιουσίας», η αμερικανική έγκριτη εφημερίδα διαψεύδει τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που έσπευσαν

να ισχυριστούν πως δεν υπάρχει θέμα μεταβίβασης της ελληνικής περιουσίας σε εταιρεία του εξωτερικού.

Η σύνταξη του άρθρου κάνει λόγο για πληροφόρηση από το υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχει σειρά ερευνών και εγγράφων που αναφέρονται για πιθανή μεταβίβαση του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων σε ξένη εταιρεία. Αναφέρεται δε ότι η σχετική προεργασία έχει ήδη γίνει, αλλά «δεν είναι σίγουρο πως θα ανοίξει τώρα μία τέτοια συζήτηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας».

«Οι αναλυτές, υποστηρίζουν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο, λόγω των αντιδράσεων που θα υπήρχαν στην εύθραυστη κυβέρνηση Σαμαρά- χωρίς καν να αναφερθούμε στην αντιπολίτευση, τους συνδικαλιστές και την κοινωνία η οποία έχει χτυπηθεί από την λιτότητα» αναφέρει στην συνέχεια το άρθρο. «Εάν γίνει η μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση Σαμαρά απειλείται με κατάρρευση» συμπληρώνει η σύνταξη.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για τον στόχο εσόδων που έχει οριστεί για την Ελλάδα για το τρέχον έτος, ως αποτέλεσμα των αποκρατικοποιήσεων σημειώνοντας παράλληλα την παραίτηση του πρώην διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη μετά την πτήση του στο λίαρ τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, σχολιάζοντας μάλιστα πως «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα».

Το άρθρο εκτιμά πως το θέμα της μεταβίβασης του ΤΑΙΠΕΔ θα χρησιμοποιηθεί από την Τρόικα, κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα, καθώς αναμένεται να το θέσει επί τάπητος προκειμένου να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις. «Αν και τα δημοσιεύματα για την μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν ακόμη λάβει σαφή πολιτική στήριξη, θα βοηθήσουν να μπουν στο «κάδρο» οι συζητήσεις με τους Έλληνες πολιτικούς, προκειμένου να ελεγχθεί το εάν η Ελλάδα αποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους και τις μεταρρυθμίσεις»

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα