O εμφύλιος ΔΝΤ-ΕΕ ανοίγει τον δρόμο για μείωση του ΦΠΑ

08:29 8/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Μπορεί επισήμως η Αθήνα να μην παίρνει θέση στην κόντρα του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για το ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο φαίνεται ότι στο οικονομικό επιτελείο ακονίζουν τα μαχαίρια τους για μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές που θα οδηγήσει σε χαλάρωση πολλών μέτρων όπως αυτό του ΦΠΑ στην εστίαση.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν πως αυτή η αντιπαράθεση των δανειστών μπορεί

να έχει οφέλη για τη χώρα μας ενώ συμπλήρωναν πως «τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει να κεφαλαιοποιήσει για κομματικό όφελος τα προβλήματα του χθες αλλά να λύσει τα προβλήματα του αύριο».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η χρονική στιγμή που σημειώθηκε η κόντρα μεταξύ ΔΝΤ και της Ε.Ε είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκή καθώς τις επόμενες ώρες θα βρίσκεται στην χώρα μας το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Τρόικας προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας και να τεθούν από την πλευρά μας μέτρα που θα χαλαρώνουν την λιτότητα.

Σε ότι αφορά το πολιτικό επίπεδο, ο κ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ τονίζει κατηγορηματικά πως «κοιτάζει μπροστά» άλλωστε ήταν εκείνος που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση είχε μιλήσει επανειλημμένα για την «λάθος συνταγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα