Oops they did it again! Η Τσέλσι ξανά με κόρνερ στο τέλος σηκώνει κούπα (βίντεο)

Σε συνήθεια που έγινε λατρεία για τους “μπλε” του Λονδίνου, εξελίσσεται να σκοράρει με κεφαλιά από κόρνερ, στη λήξη του ματς.

Πέρυσι ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, που γονάτισε την Μπάγιερν και οδήγησε τους μπλε στην κατάκτηση του Champions League.

Φέτος, Ντρογκμπά… ντύθηκε ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, που χάρισε το τρόπαιο στην Τσέλσι, κάνοντας έτσι τους μπλε

του Λονδίνου, την πρώτη ομάδα που κατακτά σερί Champions League και Europa League.

Αυτός είναι ο έβδομος σερί τελικός που χάνει η Μπενφίκα, ενώ με τον ίδιο τρόπο (κόρνερ στις καθυστερήσεις) σχεδόν έχασε το φετινό πρωτάθλημα από την Πόρτο.

Ο τελικός στο Άμστερνταμ, ήταν από τους πιο συναρπαστικούς των τελευταίων ετών. Ένταση, πάθος, μονομαχίες, τεχνική, συστήματα, όλα ξεδιπλώθηκαν σε αφθονία στο χορτάρι του Amsterdam Arena.

Και ήταν η Μπενφίκα, εκείνη, που έδωσε ρυθμό στο ματς, έκανε ευκαιρίες, προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι. Η ομάδα του Ζορζ Ζέσους, με τους Γκαϊτάν και Ροντρίγκο πρωταγωνιστές, πάλεψε για το γκολ, ενώ η Τσέλσι του Μπενίτεθ ξεκίνησε πιο συντηρητικα.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ και στις αρχές του δευτέρου, αυτό που όλοι περίμεναν, ένα γκολ των Πορτογάλων δηλαδή, συνέβη, αλλά ακυρώθηκε -ορθώς- ως οφσάιντ.

Τα μάτριξ του σταδίου έγραφαν 60ο λεπτό, όταν ο Χουάν Μάτα, βρήκε αριστοτεχνικά τον Φερνάντο Τόρρες. Ο ισπανός φορ, άντεξε στο τζατζάρισμα του Λουιζάο, προσποιήθηκε στον Αρτούρ και από πλάγια θέση κατάφερε να σκοράρει, κάνοντας για άλλη μια φορά τους αμφισβητίες του να σιωπήσουν.

Ο Ζέσους έριξε στο ματς τον Λίμα και εκείνος κέρδισε πέναλτι από τον Αθπιλκουέτα, που έκανε χέρι στην περιοχή. Είχαν περάσει μόλις 8 λεπτά από το γκολ του Τόρρες, όταν ο Καρντόσο νικούσε τον Τσεχ και ισοφάριζε.

Το ματς εξελίχθηκε σε ροντέο, στα επόμενα 22 λεπτά που απέμεναν για τη λήξη. Ο Τσεχ απέκρουσε σε κόρνερ ένα φοβερό σουτ του Καρντόσο στο 81΄, ενώ η βολίδα του Λάμπαρτν, 7′ αργότερα, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αρτούρ.

Κι ενώ όλοι γέμιζαν με μπύρες τα ποτήρια τους, αφού όλα έδειχναν παράταση, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ίβανσιτς οριζοντίωσε το κορμί του βρίσκοντας υποδειγματικά την μπάλα με το κεφάλι, για να τη στείλει να αναπαυθεί στα δίχτυα του ανήμπορού να αντιδράσει Αρτούρ.

Με τον τρόπο αυτό, ο Μάτα έγινε ο παίκτης με δύο ασίστ στον τελικό και ο Ράφα Μπενίτεθ ο τεχνικός με τέσσερις παρουσίες σε ευρωπαϊκούς τελικούς, 3 τρόπαια (Champions League, UEFA και Europa League) και δύο πρωταθλήματα Ισπανίας.

Ο Τζον Τέρι που δεν έπαιξε -όπως και στον τελικό του Μονάχου πέρυσι- σήκωσε άλλη μία κούπα, με τον…. “τελειωμένο” Φρανκ Λάμπαρντ.

Για αυτό και το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο άθλημα, μακράν!

Δείτε το βίντεο…


CheBen21Go από footballdaily1

Keywords
Τυχαία Θέματα