Oύτε η Μισέλ δεν γλίτωσε τον Ομπάμα από το βατερλό του debate με τον Ρόμνεϊ!

Μεγάλη ήττα υπέστη ο πλανητάρχης στο πρώτο τηλεοπτικό debate με τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του για την προεδρία της επόμενης τετραετίας, Μιτ Ρόμνεϊ. Οι «αυτόματες» δημοσκοπήσεις των αμερικανικών media ανέτρεψαν το προβάδισμα των 3-5 μονάδων σε πρόθεση ψήφου που είχε ο Ομπάμα πριν την αναμέτρηση δίνοντας 67% στον Ρόμνεϊ!

Όλα τους τα όπλα έβγαλαν στη κεντρική

σκηνή του Πανεπιστημίου του Ντένβερ στο Κολοράντο οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ και παρότι κανείς εκ των αναλυτών δεν το περίμενε νικητής στο τέλος της βραδιάς στέφθηκε πανηγυρικά ο Μιτ Ρόμνεϊ.

Το τρικ του Μπαράκ Ομπάμα να ξεκινήσει την (πρώτη από τις τρεις συνολικά) τηλεμαχία με μια έκρηξη αγάπης προς την σύζυγό του Μισέλ, η οποία έχει τεράστιο εκτόπισμα στο εκλογικό σώμα, γύρισε τελικά μπούμερανγκ καθώς ο αντίπαλός του το χειρίστηκε με χιούμορ, κομψότητα και ένα βλέμμα αγάπης στη δική του σύζυγο που παρακολουθούσε λαμπερή και χαμογελαστή στην πρώτη σειρά καλεσμένων.

Ντυμένος με μπλε κοστούμι και μπλε γραβάτα, στα χρώματα του δημοκρατικού κόμματος, ο Ομπάμα άνοιξε το debate με την «είδηση» της εικοστής επετείου που γιορτάζει με την σύζυγό του Μισέλ ακριβώς την ημέρα της τηλεμαχίας. «Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά, δεν γιορτάζουμε κάθε χρόνο μπροστά σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους» αστειεύτηκε ο Ομπάμα, και ο Ρόμνεϊ, επίσης με μπλε κοστούμι αλλά κόκκινη ριγέ γραβάτα, απάντησε στον ίδιο ανάλαφρο χιουμοριστικό τόνο: «Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το πιο ρομαντικό μέρος που θα μπορούσατε να φανταστείτε, εδώ μαζί μου»!

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ήταν τελικά πολύ πιο έτοιμος για αυτή τη πρώτη αναμέτρηση από τον πλανητάρχη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αμερικανικών ΜΜΕ, ο Ρόμνεϊ αναδείχτηκε νικητής της τηλεμαχίας αν και πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουν τις επόμενες μέρες, όταν θα παρουσιαστούν νέες δημοσκοπήσεις. Το ερώτημα είναι αν τελικά ο κ. Ρόμνεϊ καταφέρει να μειώσει τη διαφορά των 3 με 5 ποσοστιαίων μονάδων που τον χώριζαν από τον Μπαράκ Ομπάμα, μέχρι τη διεξαγωγή του πρώτου ντιμπέιτ, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου εμφανίστηκε ήρεμος, ειλικρινής, καθώς και πιο συγκροτημένος στις πολιτικές του θέσεις, θέλοντας έτσι να αναδείξει υπευθυνότητα και συνέπεια ενός ηγέτη που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των Αμερικανών. Επίσης, προσπάθησε με ψύχραιμο ύφος να κερδίσει τους ανεξάρτητους και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, οι οποίοι παραδοσιακά δεν θέλουν ένα πρόεδρο θυμωμένο.

Αντίθετα, ο Μιτ Ρόμνεϊ εμφανίστηκε πιο επιθετικός γιατί, όπως εκτιμάται από τους ίδιους αναλυτές, επιδίωκε να προκαλέσει τον αντίπαλό του και να τον εκθέσει για τη μέχρι τώρα πολιτική του, εκμεταλλευόμενος την αργή ανάκαμψη της οικονομίας.

Η πρώτη τηλεμαχία αφορούσε μόνο εσωτερικά θέματα: οικονομία, υγεία, εκπαίδευση και ενέργεια. Ο πρόεδρος Ομπάμα στηρίχθηκε στο γεγονός ότι παρέλαβε την εξουσία όταν η χώρα είχε οδηγηθεί σε μια πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, προβάλλοντας την ανάγκη για

Keywords
Τυχαία Θέματα